Wegdek Spui door zware trams al 2 jaar slecht

De bestrating van het Spui is als gevolg van zwaardere tramvoertuigen al ruim 2 jaar een zooitje. Gevolg: gevaarlijke situaties voor voetgangers en fietsers. Klinkers liggen schots en scheef en er zijn kuilen ontstaan waardoor fietsers en voetgangers makkelijk ten val komen. De Haagse Stadspartij snapt niet dat de HTM, ondanks de toezegging van het college twee jaar geleden, haar onderhoudsverplichtingen domweg niet hoeft na te komen. Fractievoorzitter Joris Wijsmuller heeft hier vandaag schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

Joris Wijsmuller: ‘Ondertussen wil de HTM nog meer zwaardere tramvoertuigen in Den Haag op de rails zetten. Dat is dus vragen om nog meer ellende.’

Schriftelijke vragen
Naar aanleiding hiervan heeft raadslid Joris Wijsmuller onderstaande schriftelijke vragen aan het college gesteld.
1. Waarom zijn na twee jaar ondanks de toezegging grote delen van het wegdek nog steeds niet gerepareerd?
2. Is het college voornemens de HTM aan te spreken op dit achterstallige onderhoud van het wegdek op het Spui? Zo nee, waarom niet?
3. Op enkele plekken is asfalt aangebracht tussen de rails op het Spui. Is het college met mij van mening dat dit asfalt afbreuk doet aan de uitstraling van het gebied en daarmee aan de Kern Gezond? Zo nee, waarom niet?
4. Zo ja, is het college bereid de HTM te verzoeken de originele klinkers die horen bij de inrichting van het Spui weer terug te brengen op de plekken waar zij zijn vervangen door asfalt? Zo nee, waarom niet?

Eerder (juni 2016) verschenen artikel ‘Gevaarlijke situatie door slecht wegdek Spui‘ op deze website.

In de pers
Dagblad070, 23 juni 2018

Uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.