Stille Strand

Haagse Stadspartij over strandcamping: “Het strand is geen verdienmodel”

Donderdag 6 september spreekt de gemeenteraad over de omstreden strandkamping die afgelopen zomer op het Zuiderstrand was neergestreken. Fractievoorzitter Joris Wijsmuller zal wethouder de Mos hierover indringend aan de tand voelen.

De Haagse Stadspartij had in mei al schriftelijke vragen ingediend en de beantwoording roept volgens Wijsmuller nog veel vraagtekens op. Zo blijkt de exploitant 12.000 euro subsidie te hebben gekregen van de gemeente en hoefde hij geen toeristenbelasting te betalen. Terwijl hotels, hostels en B&B voor iedere overnachting toeristenbelasting moeten afdragen, hoefde de exploitant van de strandkamping niets te betalen. Ook werd geen pacht of huur betaald voor het stuk strand waarop de camping stond.

Joris Wijsmuller, raadslid van de Haagse Stadspartij: “Kamperen op het strand wil iedereen wel, maar het kan nooit de bedoeling zijn dat het strand een verdienmodel wordt voor een enkele exploitant. Dit mag nooit meer gebeuren. De strandhuisjes zijn al omstreden en ongewenst en nu is dezelfde exploitant aan het uitbreiden met een camping.”

De strandkamping ging 20 mei van start, vlak nadat op 16 mei de vergunning was afgegeven. Bewoners en belanghebbenden hadden  geen idee dat de aanvraag voor “kleine evenementen op diverse locaties” inhield dat honderden kampeerders op het strand en zelfs het stille strand zouden neerstrijken.

“Gelukkig is de rust op het stille strand weer terug gekeerd”, zegt Joris Wijsmuller. “In de beantwoording van onze vragen krijgen we ook de garantie dat het een evenement is met een eenmalig karakter. Daar houden wij het college aan!”

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Beantwoording schriftelijke vragen strandkamping

Eerder verschenen over dit onderwerp
Haagse Stadspartij keert zich tegen camping op Stille Strand, 29 mei 2018

In de pers
Scheveningse Courant, 5 juni 2018
AD, 31 mei 2018
Dagblad070, 29 mei 2018
AD, 19 mei 2018