Knip in Hoefkade geeft Stationsbuurt eindelijk weer lucht

De route van het Station Hollands Spoor naar het oude centrum wordt heringericht. De bedoeling is dat deze nieuwe “Rode Loper” de route voor voetgangers en fietsers aantrekkelijker en veiliger maakt. Voetgangers en fietsers op het Stationsplein ondervinden nu nog veel hinder van doorgaand verkeer dat dagelijks vaststaat op de Hoefkade en Parallelweg. De Haagse Stadspartij is blij dat een belangrijk punt uit haar initiatiefvoorstel, om doorgaand verkeer te weren uit woonwijken, in het plan van de Rode Loper wordt overgenomen. Dat komt de luchtkwaliteit en leefbaarheid in de Stationsbuurt en Schilderswijk ten goede.

Sinds de invoering van het verkeers circulatie plan ondervindt met name de Stationsbuurt veel hinder van sluipverkeer dat via de Stationsweg en de van der Duijnstraat een route naar de andere kant van het centrum zoekt. In het initiatiefvoorstel “Op weg naar een betere luchtkwaliteit en bereikbaarheid” van de Haagse Stadspartij wordt voorgesteld om het doorgaand verkeer uit woonwijken te weren en dit via kortere routes beter te spreiden over de stad. Zo ontstaan autoluwe stadsleefgebieden waar de luchtkwaliteit en leefbaarheid voorop staan. Met een knip in de Hoefkade en Parallelweg zoals die nu voorgesteld wordt komt er meer ruimte voor fietser en voetganger. Doordat wethouder Revis dit voorstel heeft overgenomen in het plan, ontstaat er een aantrekkelijke wandel- en fietsroute vanaf Holland Spoor richting het Oude Centrum. “Dat is geweldig nieuws voor de Stationsbuurt!”, zegt Gerwin van Vulpen raadslid van de Haagse Stadspartij “Het zal de overlast van het doorgaand verkeer drastisch verminderen waardoor er schonere lucht in woonstraten terugkomt. En kinderen weer veilig buiten kunnen spelen.”

8 Responses
 1. Piet Gispen

  Ik ben heel nieuwsgierig hoe e.e.a. zal uitpakken voor de bedrijven in de buurt. Nu al is het bijzonder m,oeilijk de wijk uit te komen en vanuit de stad er terug in is vaak nog moeilijker. Is er inzage te geven is de plannen en de gevolgen voor buurtbedrijven?

 2. Atila Akin

  Beste Gerwin bedankt voor je reactie, en waar precies zou deze knip aangebracht worden is dat bekend?

  1. Gerwin

   Het voorstel van de wethouder gaat op alle routes tussen de Stationsbuurt en Schilderswijk het doorgaand verkeer weren: op de Paralelweg, Hoefkade, maar ook bij het Oranjeplein zodat ook het sluipverkeer uit de van der Duijnstraat zal verdwijnen.

   1. Atila Akin

    Beste Gerwin, dank voor je snelle reactie, is het voorstel openbaar, cq. online beschikbaar? Waar kan ik het vinden?