Het strand is voor iedereen!

De twintig vakantiehuisjes die nog op het strand van Kijkduin geplaatst moeten worden, zijn al langere tijd onderwerp van discussie. Zo maakte kustzeilvereniging Sailcenter107 bezwaar tegen deze huisjes omdat een deel van deze huisjes gebouwd zou worden op een stuk grond dat volgens de vereniging door hun gehuurd wordt van de gemeente Den Haag. Tot grote verwondering van de Haagse Stadspartij is nu vooruit lopend op de bouw van de strandhuisjes een model strandhuisje geplaatst met een groot reclamebord er voor. Op dit bord valt onder andere te lezen dat de huisjes de beschikking krijgen over een eigen privéstrand.

“Een stuk privéstrand als je een strandhuisje huurt, dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn!” reageert Gerwin van Vulpen verbaasd. “Ik ga de wethouder vragen hoe dat er dan uit komt te zien. Komen daar hekken omheen te staan? Hoe groot wordt het stuk privéstrand?”

Daarom organiseren een aantal belangenverenigingen woensdagmiddag 31 augustus om 16.00 uur pal vóór het modelstrandhuisje met het reclamebord een ludieke picknickactie.
“Volgende week bespreken we in de raad het nieuwe Strandbeleid met als titel ‘Het strand is voor iedereen’, een privéstrand lijkt mij in tegenspraak hiermee”.

De Haagse Stadspartij is en blijft tegen strandhuisjes op het strand.
Omdat het strand voor iedereen is. En door de plaatsing van deze strandhuisjes over een lengte van kilometers strandliefhebbers niet meer aan de duinvoet kunnen zitten en het zicht op de duinen op grote delen van het strand ontnomen wordt.
Het raadsbesluit voor de eerste veertig strandhuisjes valt niet meer terug te draaien, dus hier gaan we op toezien op plaatsing conform raadsbesluit. We blijven wel tegen een uitbreiding van deze proef met strandhuisjes over vijf jaar waarbij er nog eens 40 huisjes op het stille strand ten noorden van Kijkduin zullen worden geplaatst.