Haagse Stadspartij presenteert: Tunnelvisie

De Haagse Stadspartij organiseert een politiek café over het nieuwe bewonersplan voor een tunnel onder de NoordWestelijke Hoofdroute.

14 September om 19.30 uur in de Populier, Populierstraat 109 te Den Haag

 

Op deze avond zal het plan worden gepresenteerd waarna politici worden uitgedaagd om zich niet langer te verschuilen achter onderzoek, maar een concrete oplossing te omarmen.

De huidige situatie op de NoordWestelijke Hoofdroute kenmerkt zich nu al door veel verkeersoverlast. De bewoners uit de 14 omliggende woonwijken, verenigd in het Platform NWH, dringen al jaren aan op een structurele verbetering van de leefbaarheid en de bereikbaarheid. Met de grootschalige bouwplannen voor Kijkduin en Scheveningen voor de boeg moet een goede infrastructuur nu echt de hoogste prioriteit krijgen. Eerder vroegen de bewoners al via een burgerinitiatief om een integrale aanpak. Maar de politiek verschuilt zich tot nu toe achter onderzoek en gebrek aan geld. In de nieuwe conceptnota Haagse Mobiliteit staat nog steeds geen oplossing. De bewoners hebben daarom zelf een inventief plan ontwikkeld: een duplex-tunnel van Madurodam tot aan Kijkduin voor het doorgaand verkeer, zodat de woonwijken weer kunnen ademen.

Wat vinden de politieke partijen van dit plan van de bewoners? Wordt het alsnog opgenomen in de nieuwe Haagse Nota Mobiliteit? Deze vragen staan centraal in een politiek café op maandag 14 september in de Populier. De bewoners zullen hun plan presenteren, waarna gemeenteraadsleden met de zaal in discussie gaan.

Het politieke café vind plaats in Chr. College de Populier, Populierstraat 109 te Den Haag. De avond begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) en duurt tot 22.00 uur (met nazit en een drankje na afloop). De presentatie is in handen van Peter Bos. De volgende gemeenteraadsleden zullen acte de présence geven: Jos de Jong (PvdA), Ibo Gülsen (VVD), Ries Smits (CDA), Rachid Guernaoui (D66) en Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij).