Grote Marktstraat veiliger voor voetgangers, eerst een alternatief voor de fietsers!

Morgenochtend 1 oktober 2020 bespreekt de commissie Leefomgeving het fietsverkeer door het centrum. En dat door de Grote Marktstraat in het bijzonder. Het college wil het fietsverkeer daar weghalen voor het winkelend publiek, maar er is nog steeds geen goed en veilig alternatief.

De huidige verkeerssituatie op de Grote Markstraat is onduidelijk en onoverzichtelijk. Daardoor ontstaan gevaarlijke situaties voor voornamelijk voetgangers. De Haagse Stadspartij wil dat de Grote Marktstraat veiliger wordt gemaakt voor voetgangers. Daarvoor moet er eerst een veilige alternatieve fietsroute komen voordat fietsers van de Grote Marktstraat geweerd kunnen worden.

Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar de route over de Gedempte Gracht/Gedempte Burgwal als alternatief. Maar deze smalle route is nu nog levensgevaarlijk door vrachtwagenverkeer, dubbelgeparkeerde auto’s en files voor de parkeergarages en parkeerterreinen. Om dit te illustreren hebben we bijgaand filmpje gemaakt.

De Haagse Stadspartij wil graag dat er nu concrete stappen worden ondernomen en daadwerkelijk aan de slag wordt gegaan om deze straten veilig te maken voor de vele fietsers die nu gebruik maken van de Grote Marktstraat!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.