Zwerfvuilscheurkalender – Een inspirerend zooitje voor elke dag

#wieruimtop #richardruimtop #leegdiecontainers #napelsaandenoordzee #ruimeensop

De Haagse Stadspartij vraagt al geruime tijd aandacht voor het tijdig opruimen van zwerfafval, verkeerd aangeboden huisvuil, bijplaatsingen en overvolle containers. Een verbetering hebben we nog niet gezien. De stroom aan meldingen via twitter en andere kanalen houdt aan.

Fractievertegenwoordiger Tim de Boer: “Dat de gemeente zichzelf drie dagen geeft om op te ruimen helpt niet mee. Bewoners voelen zich niet serieus genomen. Afval blijft regelmatig zelfs veel langer liggen”. En “De gemeente doet een beroep op haar inwoners om te helpen bij de bestrijding van de rattenplaag, maar doet de gemeente wel goed haar best? “

De Haagse Stadspartij maakt daarom alvast voor alle nieuwe wethouders een kadootje: Een scheurkalender voor 2020 met voor elke dag een inspirerend zooitje. Zo hebben de wethouders een blijvende herinnering waar de politiek begint: Op straat.

Uw hulp nodig

We kunnen dat niet alleen. Fractievertegenwoordiger Tim de Boer: “We hebben al veel foto’s van trieste situaties ontvangen, maar we zoeken er voor elke dag één dus we hebben nog wel plek”.

 Je kan de komende twee weken de ergste, de goorste, de vreselijkste, de vreemdste maar ook de mooiste zwerfvuilfoto’s met ons delen via zwerfvuilkalender@gmail.com. Wie weet komt jouw foto in de kalender!

Meedoen kan tot en met 28 december.