Waar blijven de fietsenrekken?

Sinds het handhavingsbeleid op verkeerd geparkeerde fietsen is ingevoerd in de Grote Marktstraat en omgeving is de chaos er niet minder op geworden. Er is bij de fietsers vooral onduidelijkheid over waar zij nu wel en niet hun fiets mogen parkeren en hoe lang. Zo zijn bij de bibliotheek de omlijningen van de fietsparkeervakken zwart gemaakt zodat de parkeer plekken alleen nog maar te herkennen zijn aan een her en der geplaatst wit fietsje op de grond. Vooral s’ avonds is de begrenzing van de vakken niet te zien waardoor menig fiets onbedoeld naast het vak belandt en afgevoerd wordt.

De handhaving zou plaats vinden indien er voldoende kortparkeerplekken waren. De Haagse Stadspartij constateert dat dit nog niet het geval is en de stallingen onder andere bij de Hema regelmatig vol staan en fietsers hun fiets niet kwijt kunnen. Tijdens de begroting diende de Haagse Stadspartij een motie in om nog voor de feestdagen fietsenrekken in de parkeervakken te plaatsen, deze werd door bijna de gehele raad gesteund. Maar tot nu toe zijn de fietsenrekken niet geplaatst en blijft het fietsdomino in de parkeervakken

“Het is écht heel vervelend als je even snel een boodschap wil doen en er is geen enkel fietsparkeerplek vrij,” zegt Gerwin van Vulpen raadslid van de Haagse Stadspartij “Wat onze fractie betreft ligt de prioriteit bij de zorg voor voldoende veilige, duidelijke kortparkeerplekken en niet op het handhaven.”