Schilderswijk wil fiets ook veilig stallen

Schilderswijkers die graag een fietstrommel in hun wijk willen om hun fiets veilig te kunnen stallen krijgen bij de gemeente geen gehoor. Het geld voor fietstrommels is op en de regeling voor het plaatsen van de fietstrommels is niet op hun wijk van toepassing, zo wordt hen verteld. De Haagse Stadspartij en de PvdA willen graag weten waarom deze regeling niet voor alle wijken geldt en hebben vragen hierover gesteld.

“We zouden juist graag zien dat zoveel mogelijk Hagenaars de fiets pakken om naar school en het werk te gaan of even een boodschap te doen, dat is gezond en draagt bij aan een schonere lucht in onze stad”, zegt Gerwin van Vulpen van de Haagse Stadspartij. “Je moet de fiets dan wel veilig kunnen stallen dicht bij huis.”

“Het is niet logisch dat we leerlingen op scholen in de Schilderswijk stimuleren om met de fiets te komen, maar dat er vervolgens geen veilige fietsparkeerplekken in de wijk zijn” stelt Lobke Zandstra van de PvdA. “Waarom zou zo’n regeling voor fietstrommels niet voor de hele stad kunnen gelden?”

2 Responses
  1. chiel zapata

    pleur op mens(als in nederlands)in de schilderswijk kan je fatsoenlijk je fiets op straat laten staan