Red de Zorg – demonstratie 12 september Amsterdam

Dit kabinet bezuinigt miljarden op de zorg. Hierdoor verliezen tienduizenden mensen in Nederland het recht op zorg en zijn er al 63.000 banen in de zorg wegbezuinigt. Dit terwijl de werkdruk door onderbezetting al torenhoog is. De gevolgen van de bezuinigingen zijn voor vele kwetsbare mensen nu al pijnlijk voelbaar. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, in de knel zitten als jongere, gehandicapt zijn of psychiatrische hulp nodig hebben, krijgen niet langer de zorg die ze nodig hebben.

Op 19 juni nam staatssecretaris van Rijn de Volkspetitie Red de Zorg in ontvangst. De volkspetitie is op 1 mei gestart en in 6 weken door meer dan 700.000 Nederlanders ondertekend. Met de Volkspetitie roepen de ondertekenaars de verantwoordelijk staatssecretaris op om nog voor Prinsjesdag in te grijpen en de bezuinigingen te stoppen. Dit signaal mag niet genegeerd worden. Staatssecretaris van Rijn heeft aangegeven met FNV en CNV het gesprek aan te willen gaan over de eisen van de Volkspetitie. De acties gaan door totdat de zorg gered is. Daarom wordt er op 12 september een grote Red de Zorg demonstratie in Amsterdam georganiseerd.

In Den Haag is op 14 juli het actiecomité Red de Zorg Haaglanden opgericht. Het comité zet zich in om bezuinigingen op de zorg in Nederland te stoppen. Daarom gaan zij deze zomer de straat op om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de Red de Zorg demonstratie op 12 september in Amsterdam op de Dam en Museumplein. Naast zorgwerkers zijn ook de Haagse Stadspartij, SP Den Haag, FNV Senioren, FNV Taxi, FNV Lokaal, CNV en PGB Houders actief onderdeel van het comité. Ga op 12 september ook mee naar de Red de Zorg demonstratie in Amsterdam en geef je via onderstaande link op voor gratis busvervoer naar en van de demonstratie: http://www.fnvvoorzorg.nl/forms/red-de-zorg-demonstratie/

Zorgcomité Den Haagposter Red de Zorg