Kieslijst 2018

Peter Bos

3. Peter Bos

Peter woont na veel omzwervingen in de Notenbuurt (Loosduinen). Hij is boekhouder en muzikant. Tevens radiopiraat en kraker geweest. Hij gaat voor een stad met een bruisend kunst- en uitgaansklimaat voor jong en oud. Daarnaast probeert hij sloop van karakteristieke gebouwen te voorkomen en vindt hij het zeer belangrijk dat de gemeente samen met bewoners optrekt en bewonersinitiatieven volop ondersteunt.
Peter is inmiddels twintig jaar actief voor de Haagse Stadspartij, waarvan de laatste vier jaar als raadslid en fractievoorzitter. Dankzij de Haagse Stadspartij worden culturele broedplaatsen en cultuurankers gekoesterd en wordt er extra geïnvesteerd in kunst en cultuur. Ook heeft hij met succes gevochten voor behoud van karakteristieke panden zoals de Rokerij op Scheveningen, Maakhaven in Laakhaven en de Bethelkerk in Loosduinen. Verder heeft hij samen met mensen van kunstenaarsinitiatieven en atelierpanden als Quartair en de Besturing hard gewerkt aan het behoud van hun panden. Ook de wooncoöperatie Roggeveenstraat is iets wat hij op de agenda heeft gekregen en uiteindelijk is sloop van dit beschermd stadsgezicht voorkomen.
Ik doe dit niet alleen, maar samen met de mensen achter deze initiatieven. Het kost soms jaren, maar ik ben vasthoudend en laat niet los.

Peter zet zich momenteel in voor het behoud van industrieel erfgoed en rafelranden in o.a. de Binckhorst en voor behoud van broedplaatsen als de Regentenkamer, Billytown en De Samenscholing. Verder wil hij graag dat het Zuiderstrandtheater voor Scheveningen behouden blijft, de bibliotheek in Bouwlust heropend wordt en wil hij minder betuttelende uitgaansregels. Ook zet hij zich in voor behoud van het groen in o.a. de Koekamp, en voor betere inspraak bij bouwplannen.
Dankzij de Haagse Stadspartij waait er een nieuwe wind door de stad. Wil je dat de stad in goede handen blijft stem dan op de Haagse Stadspartij. De enige écht lokale partij van de stad.