Monsterlijke flat Kamperfoeliestraat nog niet van de baan

Bij de bespreking van de plannen voor de sloop/nieuwbouw op het Weigeliaplein – We schreven er al eerder over – kwam een konijn uit de hoge hoed; Om het plan voor sloop/nieuwbouw haalbaar te maken moet er een flat van 9 verdiepingen komen langs de Kamperfoeliestraat. Het planuitwerkingskader geeft over die flat bijzonder weinig informatie. Onze fractievertegenwoordiger Tim de Boer heeft de beelden zelf moeten maken.

Het is schandalig dat een college dat stelt te kiezen voor “bebouwing die past in de bestaande stad en aansluit op de huidige bebouwing” een monsterlijke flat op deze plek mogelijk maakt. In de wijde omtrek zijn geen vergelijkbare gebouwen te vinden en de flat zal de nabij gelegen kerk overschaduwen. Dit is het begin van verdere verdichting van de Heesterbuurt ( lees de plannen van het college hier).

Huidige situatie:

huidige situatie Kamerfoliestraat
De huidige situatie aan de Kamperfoeliestraat; 3-laagse verbouwing, focus op de kerk.

Nieuwe plan:

teken de petitie
9-laagse flat met 4 / 5 lagen basis

Tim de Boer: ” De insprekers hadden nog andere punten over balkons aan de straatzijde die hier nergens voorkomen en de galerijontsluiting van woningen. Ook die komt hier niet voor”. het plan houdt totaal geen rekening met het unieke dubbele bouwblok dat het Weigeliaplein nu omringt.

Fatima Faïd: “De bewoners van het Weigeliaplein hebben zelf, samen met gerenommeerde architecten en adviseurs een alternatief plan gemaakt dat uitgaat van renovatie. Dit plan is zelfs goedkoper dan sloop/nieuwbouw.” De wethouder heeft in de commissie toegezegd de beide plannen met elkaar te  gaan vergelijken. Daarmee is het huidige planuitwerkingskader nog even in de ijskast gezet.

Petitie

Tim de Boer: “Tijdens de bespreking van het PUK bleken de meeste partijen geen mening te hebben over dit monsterlijke hoogteaccent. Dat is schandalig! Laat daarom weten dat dit echt een flat te ver is! Teken onze petitie als je vindt dat dit PUK sowieso terug naar de tekentafel moet.”

TEKEN DE PETITIE HIER

Toekomst Weigeliaplein

De Haagse Stadspartij staat vierkant achter de bewoners en wil renovatie van het bijzondere complex. Het Weigeliaplein kent een sterke sociale samenhang, de woningen zijn constructief in goede staat en te renoveren. Daarnaast is het een uniek architectonisch en stedenbouwkundig wijkje waarbij een dubbel bouwblok het gemeenschappelijke plein omringt.

3 Responses
  1. Nathan Themps

    Goedenavond, fijn dat jullie je bezig houden met dit plan voor nieuwbouw aan de Hortensiastraat / Kamperfoeliestraat! Ik woon in een van de nieuwbouwwoningen aan de Hortensiastraat en ben bestuurslid van de VVE vereniging. Wij maken ons als bewoners grote zorgen over het plan zoals deze er nu ligt. Is er een manier waarop ik nauw betrokken kan worden bij het protest hiertegen. Op deze manier kan ik de stem vanuit 54 bewoners vertegenwoordigen en hopelijk een draai geven aan de huidige plannen.

  2. Nikita

    Misschien handig en zeker fijn voor iedereen om te weten wat het ‘Alternatieve plan’ is.

    De reden voor een Monster Hoge lelijke flat is vast omdat zij een opdracht hebben gekregen van hogerop. De vraag naar woningen is hoog, dus een Monster Hoge Flat waar meer dan 100+ mensen inkunnen of verbouwen/vergelijkbare nieuwbouw voor maar 50 mensen.

    Maar! Ik sta erachter dat zo hoog echt GEEN optie is in die buurt. Lelijk, niet bijpassend, maar ook valt hierdoor het licht weg voor een hele hoop huizen. Dat lijkt mij niet oke.