De Haagse Stadspartij is geschokt door wat zij heeft aangetroffen op een verlaten perceel op de Binckhorst. Het terrein staat vol met opengebroken zeecontainers, waarvan de spullen eruit getrokken zijn op zoek naar zaken van waarde. Bovendien worden de containers “op”-gesneden en afgevoerd om te worden verkocht als oud ijzer.

Het terrein is daardoor zwaar vervuild. De situatie op het terrein is schrijnend aangezien er ook mensen zijn die er in mensonterende omstandigheden wonen. Volgens verschillende betrokkenen is de gemeente Den Haag eigenaar van dit terrein en ook op de hoogte van schrijnende omstandigheden waarin hier meerdere mensen wonen of hebben gewoond. 

De Haagse Stadspartij roept het college op om snel actie te ondernemen om de situatie op het terrein te verbeteren en om de plannen voor de herontwikkeling van het gebied te verduidelijken. Dit is een zeer ernstige situatie en de gemeente moet verantwoordelijkheid nemen voor de mensen die daar wonen en werken.

Overeenkomstig artikel 30 van het Reglement van orde stelt raadlid Faïd (Haagse Stadspartij), de volgende schriftelijke vragen.

 1. Kan het college bevestigen dat de gemeente eigenaar is van het perceel met aanduiding ‘s-Gravenhage AP 1597? 
 2. Klopt het dat delen van het terrein zijn verhuurd voor de opslag van spullen in zeecontainers?
 3. Kan het college aangeven onder welke voorwaarden en aan wie dat is? 
 4. Inmiddels zijn alle containers opengebroken en leeggehaald op zoek naar spullen van waarde (zie de foto’s in de bijlage). Weet het college dit?
 5. Zijn de eigenaren van de containers al door het college op de hoogte gebracht?  
 6. Ook worden de zeecontainers “op”-gesneden en afgevoerd om te worden verkocht als oud ijzer. Is het college daarvan op de hoogte? 
 7. Het terrein is inmiddels zwaar vervuild door rondslingerende huisraad uit de containers en diverse andere spullen. Ook is een container waar werd gewoond uitgebrand. Is het college op de hoogte van deze situatie? 
 8. Wat gaat het college doen om de troep die er nu ligt op te ruimen? Op welke termijn is het terrein weer schoon? 
 9. Kan het college aangeven of zij op de hoogte is van het feit dat er verschillende mensen op deze kavel wonen, waarvan sommigen al jarenlang? 
 10. Kan het college aangeven waarom, als zij weet dat daar mensen wonen in mensonterende omstandigheden, zij geen stappen onderneemt om die situatie te verbeteren? 
 11. Welke stappen gaat zij nu ondernemen om de situatie waarin deze mensen leven te verbeteren?  
 12. Wat zijn de plannen voor deze kavel en dit gebied in de Binckhorst?
 13. Kan het college aangeven wat de planning is voor de realisatie van die plannen? 
 14. Kan het college aangeven of er gekeken wordt naar een tijdelijke invulling van (een deel van) het kavel en het gebied? 
 15. Kan het college toezeggen bij herontwikkeling van deze kavel rekening te houden met de wensen van de huidige gebruikers en bewoners en/ of samen met hen op zoek te gaan naar een alternatieve locaties voor wonen en werken? 

 

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.