30 km / u markering op de weg

30 is het nieuwe vijftig

De Haagse Stadspartij pleit voor snellere invoering van 30 km per uur in de hele stad. Uit onderzoek blijkt dat een maximumsnelheid van 30 km/ u het aantal verkeersslachtoffers en gewonden flink verminderen. Het college kiest echter voor een zeer stapsgewijze invoering. Fractievertegenwoordiger Kim Vrolijk: “Slechts 12 straten worden de komende jaren aangepast. Echt schandalig!”.

De Haagse Stadspartij is van mening dat de gemeente snel actie moet ondernemen om deze snelheidslimiet in de hele stad in te voeren. Door de snelheid te verlagen naar 30 km per uur, zullen er minder ongevallen en letselgevallen zijn, en zal het risico op dodelijke ongevallen aanzienlijk worden verminderd. Dit is vooral belangrijk voor kinderen, die vaak kwetsbaar zijn in het verkeer.

Daarnaast zal het verminderen van de snelheidslimiet naar 30 km per uur ook zorgen voor minder verkeerslawaai, waardoor het wooncomfort voor veel mensen wordt verbeterd. Dit is een belangrijk bijkomend aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien.

Raadslid Fatima Faïd: ” We moeten snel zorgen voor een veilige situatie voor alle Haagse kinderen, dat kan niet nog jaren wachten!”

Ook zien we dat andere steden al veel sneller en effectiever actie ondernemen. Zo zijn Amsterdam en Gouda al om.

Uitslag Raad

uitslag stemming

In de raad was alleen de Partij voor de Dieren het met ons eens. Een lange weg te gaan dus voordat er geen verkeersslachtoffers meer zijn in Den Haag. 🙁

Maar heb jij een straat waar 30 km/u de norm moet worden? Laat het ons weten! 

Op 29 maart was fractievertegenwoordiger Tim de Boer te gast bij Den Haag FM om het voorstel toe te lichten:

 

Vervolg:

De Haagse Stadspartij blijft zich inzetten voor het verlagen van de snelheid in grote delen van de stad. Zo blijkt uit onderzoek van Den Haag Centraal dat het aantal slachtoffers de afgelopen jaren verdubbeld is. Er moeten dus drastische stappen worden genomen!

Lees hier het artikel in Den Haag Centraal: https://www.denhaagcentraal.net/nieuws/verkeer/aantal-slachtoffers-verdubbeld-waarom-is-haags-verkeer-zo-onveilig/

1 Response
  1. Brenda Kölker

    Ik woon in een omgeving met zone 30. Het riool en de straten zijn gedaan en die hebben enkele hobbeltjes. Hierdoor kan je nog steeds met 60, 70 km door de wijk racen. Dit is tussen de Dedemsvaartweg, Melis Stokelaan, Leyweg en Erasmusweg. Er moet op meer plekken aangegeven worden dat het een zone 30 is, bv op het wegdek. Maar meneer Mulder is nogal eigenwijs, want hij is ook van mening dat er in hetzelfde gebied voldoende parkeercapaciteit is. We hebben nl enorme overlast door het personeel van stadsdeelkantoor Escamp en willen betaald parkeren.