Initiatief voor duurzaam voedselbeleid

Als pdf-bestand

 

BURGEMEESTER ENTHOUSIAST OVER (H)EERLIJK HAAGS

Burgemeester van Aartsen heeft zondag 16 oktober met enthousiasme het initiatiefvoorstel (H)eerlijk Haags in ontvangst genomen. GroenLinks, de Haagse Stadspartij, PvdA en de Partij voor de Dieren willen met het initiatiefvoorstel komen tot een lokale en duurzame voedselstrategie.

Op een zonnige dag die tevens de afsluiting was van het festival DAG HAP heeft Burgemeester van Aartsen enthousiast gereageerd op het initiatiefvoorstel. Van Aartsen herinnerde het publiek aan de tijd dat hij als Minister van Landbouw ook al stappen heeft gezet naar het verduurzamen van de voedselproductie.

“Eén van de leden van het College van Burgemeester en wethouders is dus alvast enthousiast over dit initiatiefvoorstel” aldus Van Aartsen.

De vier raadsfracties hebben met het initiatiefvoorstel de handen ineen geslagen om werk te maken van een duurzame voedselstrategie. Zowel voor de sociale cohesie in de stad, het milieu en de economische ontwikkeling heeft duurzaam voedsel een positieve bijdrage.

In het initiatiefvoorstel worden de kansen en mogelijkheden geschetst om een duurzame voedselstrategie op te zetten. Zo kan de gemeente het gemeentelijke inkoopbeleid koppelen aan regionaal duurzaam voedsel; ruimte bieden aan streekmarkten en buurtmoestuinen en zich opgeven als Hoofdstad van de Smaak. Maar er zijn nog veel meer opties voor de duurzame voedselstrategie.

“De tijd is dus rijp voor een lokale voedselstrategie”, aldus de vier raadsfracties: “op naar een (H)eerlijk Den Haag”.