Hitte-eilanden tegengaan met groen in de stad

De PvdA, D66, de HSP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college over de hitte-eilanden in de stad. Door de klimaatverandering krijgen we te maken met steeds hogere temperaturen. Die warmte wordt in stedelijk gebied opgeslagen in steen en asfalt. Daardoor wordt het extra warm in de stad en blijft de warmte extra lang hangen. Dat is slecht nieuws voor ouderen, zieken en kleine kinderen. De partijen hebben gevraag welke mogelijkheden het college ziet om bewoners mogelijkheden te bieden en te stimuleren om de leefomgeving te vergroenen.

Een oplossing voor de zogenaamde ‘hitte-eilanden’ die bij warm weer ontstaan, is groen in de stad. Een makkelijke manier om de buurt te vergroenen is bijvoorbeeld het aanleggen van geveltuintjes

“Onttegelen is een effectief middel om de hitte-eilanden aan te pakken. Groen voorkomt overhitting van de omgeving, maar regenwater loopt ook makkelijker weg!” aldus Gerwin van Vulpen. “Zo willen we ook graag dat er een hittekaart van de stad komt, dan kunnen mensen zien of er een probleem in hun straat is. Daar moet je onttegelen!”

 

 

 

1 Response
  1. Frank

    De zogenaamde ‘boom’ die je vroeger ook wel aantrof op plekken waar nu parkeerplaatsen zijn aangelgd, doet ook wonderen op dit gebied!