Rotterdamsebaan

Haagse Stadspartij feliciteert VVD met verkiezingsstunt

De Rotterdamsebaan is tot inzet gemaakt van landelijke verkiezingen. Fractievoorzitter Joris Wijsmuller feliciteert wethouder Peter Smit (VVD) met de binnengesleepte miljoenen voor de Rotterdamsebaan: “Een goedkope VVD-verkiezingsstunt met een duur prijskaartje.”

 

De Rotterdamsebaan is een binnenstedelijk autoproject, een lokale autoverbinding tussen Ypenburg en de Binckhorst. “Dat minister Schultz bekend heeft gemaakt hier 295 miljoen Rijksgeld voor te reserveren, heeft meer met partijpolitiek te maken dan met goed bestuur. Deze VVD-minister wil zo vlak voor de verkiezingen graag de automobilist paaien en daar heeft onze VVD-wethouder handig gebruik van gemaakt. Minister Melanie Schultz en wethouder Peter Smit maken hiermee de Rotterdamsebaan tot inzet van de Tweede Kamerverkiezingen.”

De gemeente Den Haag moet formeel de subsidieaanvraag nog indienen en ook de gemeenteraad moet nog instemmen. Het is echter de vraag of een nieuw kabinet in tijden van miljardenbezuinigingen de aanvraag wel gaat honoreren. De kosten zijn inmiddels opgelopen van de geraamde 450 miljoen naar 595 miljoen euro, exclusief omzetbelasting. Daarbij zijn volgens de Haagse Stadspartij veel kosten nog onzeker en dreigt het project tientallen miljoenen duurder te gaan worden. Ook is de capaciteit van de weg gehalveerd t.o.v. het vorige ontwerp omdat anders het verkeer in de stad vastloopt.

Wijsmuller: “Opnieuw blijkt tunnelvisie te leiden tot Betuwelijnachtige toestanden. Dat moeten we niet willen. Ik roep het parlement op om in te grijpen en de verkiezingsstunt van Melanie Schulz te blokkeren.”

De Haagse Stadspartij presenteert binnenkort een onderzoeksrapport van een onafhankelijk verkeersbureau over de Rotterdamsebaan.