Guerilla Gardening voor Blije Bijen

Bijen zijn van groot belang voor ons ecosysteem. Daarom heeft de Haagse Stadspartij op zaterdag 17 mei i.s.m. het Haags Milieu Centrum en Fonds 1818 op verschillende plaatsen in de stad bloemen gezaaid waar bijen blij van worden.

Bij de start van onze fietstocht kregen we op de Raamweg 47 eerst voorlichting van imker Isabelle Hylkema van Blije Bijen. Bij Blije Bijen is het houden van de bijen niet op de honingproductie gericht maar op een prettig leven voor de bij. Dat vinden we een mooi uitgangspunt. Daarom hebben we met een groepje enthousiaste leden op de ’t Hoenstraat, direct achter de korven, onze eerste bloemen gezaaid. De volgende zaailocatie was bij de ingang van Arendsdorp. Sinds alle bomen daar gekapt zijn en de onderbegroeiing verwijderd is kan de kale entree wel wat vriendelijker. Aan beide zijden van het pad hebben we de bloemenmix ingezaaid. De volgende locatie waar we gezaaid hebben was achter het naambord in het buurtpark Kortenbos.

Tot slot hebben we op het Prins Hendrikplein aan de rand van de rozenperken en langs de trambaan bloemen ingezaaid. We hebben de zaadjes meteen wat water gegeven in de hoop dat er mooie bloemen voor de bijen uit de zaadjes groeien. Even afwachten dus!

zaai-actie zaai-actie zaai-actie zaai-actie