Zorgen om vallende lantarenpalen!


Dit voorjaar is in Zoetermeer een vrouw zwaar gewond geraakt doordat tijdens een storm een doorgeroeste lantaarnpaal bovenop haar viel. Na onderzoek bleek dat een las van de grondplaat waar de lantarenpaal aan vast zat, was door geroest door hondenpies.
Ook in Den Haag piesen honden tegen lantaarnpalen en menig lantarenpaal is verroest. Soms zo erg dat je dwars door de paal heen kan kijken. De Haagse Stads Partij maakt zich door deze aangetaste lantarenpalen zorgen over de veiligheid van de inwoners van Den Haag. Gerwin van Vulpen raadslid van de Haagse Stadspartij heeft vragen gesteld aan het college over de staat van onderhoud van de Haagse lantarenpalen. Tevens wil hij weten welke voorzorgsmaatregelen er worden genomen om te voorkomen dat er in Den Haag ook gewonden vallen door omvallende palen.
“Het stormt steeds vaker de laatste tijd” zegt Gerwin van Vulpen “als een lantarenpaal omvalt zijn de gevolgen voor mensen en omgeving enorm, dat mag in Den Haag niet gebeuren!”

2 Responses
  1. Marius Kolff

    “Ook in Den Haag piesen honden tegen lantarenpalen..” OK dus de honden veroorzaken het omvallen van lantarenpalen. Misschien willen de gemeente en de HSP dan even onderscheid gaan maken tussen vrouwtjes en mannetjes honden? Vrouwtjes piesen niet tegen palen. Dus de mannetjes honden moeten dan maar meer belasting gaan betalen. Of kan de gemeente het wel redden met de Hondenbelasting zonder dit onderscheid? Of wil de HSP zich echt met serieuze zaken gaan bezighouden en de lantarenpalen van ‘piesbestendig’ materiaal gaan laten plaatsen? Ik maak me zorgen over de veiligheid van de inwoners, de belastingen voor honden (de enige levende wezens die moeten betalen om te mogen leven), en wat er met de opbrengst van de hondenbelasting wordt gedaan. Nog meer zorgen maak ik me over de politiek in Den Haag. De enige partij die ik steunde zakt wel steeds verder weg in trivialiteiten….

  2. Frans

    Geheel eens met Marius. En als we toch onderscheid maken, dan misschien ook tussen piesende vrouwen en piesende mannen? Voor mannen zijn er urinoirs en die piesen toch nog tegen lantaarnpalen, in portieken en van de brug af. Vrouwen hebben geen gelegenheden en doen dit niet.

    En veiligheid in Den Haag: er zijn meer honden doodgereden door gemeente-ambtenaren dan er mensen verongelukken door omvallende lantaarnpalen. Om over andere verkeersslachtoffers, of breder: andere doden door (vult u maar een willekeurige tekortkoming van overheidswege in) maar te zwijgen. Perspectief graag HSP!