Het gebouw Zuid57 aan de Zuidlarenstraat in stadsdeel Escamp blijft de komende jaren een culturele functie houden. In het pand zat een dependance van het Koorenhuis, maar die kreeg de exploitatie niet rond.

Theater Dakota, dat ook in het voormalige schoolgebouw is gehuisvest, neemt een aantal ruimtes over. Daarnaast zijn er verschillende nieuwe initiatieven die zich in Zuid57 willen vestigen. Dakota gaat in de twee dansstudio’s van Zuid57 lessen geven op het gebied van hiphop, breakdance en theater. De zalen kunnen ook gehuurd worden door dans-, theater- en zanggroepen. Voor de vier beeldende kunstlokalen in het complex heeft de Stichting Ateliers Antartica interesse getoond. Voor de drie muziekstudio’s in de kelder is een samenwerkingsverband tot stand gekomen van enkele muziekdocenten en de Volksuniversiteit.
Ook de Jump Academy is nieuw. De Jump Academy geeft les in de nieuwe spectaculaire sport freerun. De Academy heeft daarvoor een speciaal ontworpen parkoers in huis.

Cultuurwethouder Joris Wijsmuller (HSP) trekt bijna 250.000 euro uit om de organisaties de eerste jaren te helpen bij het exploiteren van het gebouw.