Wijsmuller heropent bibliotheek Schilderswijk

Vanmiddag heeft wethouder Joris Wijsmuller de nieuwe bibliotheek in de Schilderswijk geopend. De invulling van de nieuwe bibliotheek is in samenspraak met wijkbewoners tot stand gekomen. Buiten de traditionele bibliotheektaken komt er een ruim educatie-aanbod. Zo zijn er straks sollicitatietrainingen, kunnen jongeren terecht in een hypermodern medialab en geven maatschappelijke partners voorlichting en hulp. Het is een bibliotheek voor en door de wijk.

De bibliotheek gaat samenwerken met (lokaal) maatschappelijke organisaties om wijkbewoners te ondersteunen bij vragen. Ook zoekt de bibliotheek nauwe samenwerking met het onderwijs. Klassen kunnen de bibliotheek bezoeken om lessen te volgen op het gebied van taal, lezen en mediawijsheid.

De Haagse Stadspartij is blij dat de bibliotheek in de Schilderswijk eindelijk weer open is. Fractievoorzitter Peter Bos: “De heropening van de bibliotheek in de Schilderswijk vind ik fantastisch. In deze wijk waar grote sociaal-economische achterstanden zijn is een bibliotheek onmisbaar. Het is een hypermoderne bieb geworden waar jongeren hun huiswerk kunnen maken en waar veel culturele en educatieve projecten worden georganiseerd. Ook is het een ontmoetingsplek voor wijkbewoners. Op initiatief van de Haagse Stadspartij is de binnentuin betrokken bij de plannen. Ook in de Schilderswijk maakt de Haagse Stadspartij het verschil.”

Bieb Schilderswijk

Bieb Schilderswijk