Vluchtelingen koken voor kinderen voedselbank

De uitgeprocedeerde vluchtelingen die momenteel verblijven in de Sacramentskerk in Den Haag, gaan zaterdag 11 januari koken voor kinderen die voor hun dagelijkse maaltijden afhankelijk zijn van de voedselbank. Met deze actie willen zij graag een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in de stad.

Het plan om een leuke middag te organiseren, is door de vluchtelingen zelf bedacht nadat zij hoorden dat de armoede onder Haagse kinderen is gestegen. De groep gaat naast het koken ook met de kinderen muziek maken, tekenen en er komt een poppenspeler.

Kwetsbaar
Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij, nauw betrokken bij dit initiatief, is erg verheugd. “Het beeld van vluchtelingen is vaak dat zij alleen maar naar Nederland komen om iets te halen”, zegt zij. “Maar dit plan bewijst juist dat, hoewel hun positie kwetsbaar is, zij heel graag iets teruggeven aan de Haagse samenleving. Zij trekken zich het lot van deze kinderen erg aan”. Het initiatief wordt naast de Haagse Stadspartij ondersteunt door Stichting Present Den Haag, De Oase en de Evangelische kerk ‘Morgenstond’ Scheveningen.

Wal en schip
De vluchtelingen voeren reeds ander half jaar actie voor het recht op bestaan. Zij zaten eerder in een tentenkamp op de Koekamp en zitten nu al enige tijd in de gekraakte kerk aan de Sportlaan. Terugkeren naar het land van herkomst is niet mogelijk en in Nederland hebben zij geen verblijfsrecht meer. De groep is tussen wal en schip geraakt.

Datum evenement: 11 januari 2014 van 11.00 tot 14.00 uur.
Lokatie: De Oase,Van Meursstraat 1, 2524 XN Den Haag