In februari stelden we vragen over de mogelijke verlenging van de vergunning voor het wooncomplex van Jobcenter bij de Uithof. Hier zijn sinds 2010 arbeidsmigranten gehuisvest. We stelden onder meer dat een tijdelijke vergunning voor niet langer dan 10 jaar mag worden afgegeven en dat er sprake was van ongeoorloofde staatssteun.

Afgelopen maand zijn de vragen eindelijk beantwoord. Uit het antwoord is ook meteen duidelijk waarom het zo lang duurde. De gemeente heeft de vergunning uiteindelijk slechts met twee jaar verlengd (vanaf 1-2-2019). Dit betekent dat zij onze argumentatie over de maximumduur van de tijdelijke vergunning hebben gevolgd.

Ook op het punt van de grondprijs hebben we gelijk gekregen van het college. Jobcenter krijgt de grond niet meer gratis van het college. Zij moet een marktconforme huur betalen voor het voormalige tenniscomplex.

Helaas is het college minder meegaand in de vragen over de algemene staat van huisvesting voor arbeidsmigranten. Ondanks de grote behoefte in Den Haag en omstreken, ziet zij als college geen rol weggelegd in dit vraagstuk.

Zie ook de eerder de beantwoorde schriftelijke vragen:
Krijgt migrantenhuisvester Lozerlaan weer de huur cadeau?