Schriftelijke vragen: Gebrek aan afvalbakken in Wijkpark Transvaal

Op social media zien wij steeds meer dat Hagenaren foto’s verspreiden en/of meldingen maken zwervend afval en overvolle ORAC’s. De Haagse Stadspartij zet zich in om álle wijken schoon en leefbaar te maken en te houden. Hieronder zijn de schriftelijke vragen die wij hebben ingediend om het tekort aan afvalbakken aan te pakken in het Wijkpark Transvaal. Na de snelle actie om De Verademing van extra afvalbakken te voorzien hopen we dat er net zo snel actie wordt ondernomen voor extra bakken in het Wijkpark Transvaal. #RichardRuimtOp

 Schriftelijke vragen: Gebrek aan afvalbakken in Wijkpark Transvaal

Indiener: Fatima Faid

De Haagse Stadspartij ontvangt meldingen dat er een tekort is aan prullenbakken in het Wijkpark Transvaal. Het stadspark is geliefd onder inwoners en wordt bij mooi weer gebruikt als picknicklocatie. Helaas zorgt het gebrek aan afvalbakken voor een rommelig aanblik. Verpakkingsmaterialen en etensresten worden rondom de al snel overvolle prullenbakken gedumpt. Dit waait deels weer uit door het park en de aangrenzende buurt. Het plaatsen van extra afvalbakken kan de situatie sterk verbeteren. 

Overeenkomstig art. 30 van het Reglement van orde stelt het raadslid Fatima Faid  de volgende vragen:

  1. Is het college op de hoogte van de situatie in het Wijkpark Transvaal?
  2. Kan het college zo snel mogelijk zorg dragen voor een nette uitstraling van het stadspark en de chaos die is ontstaan laten opruimen?
  3. Is het college bereid extra afvalvoorzieningen te realiseren in het park om het probleem structureel op te lossen?
  4. Ziet het college nog overige oplossingen om het zwerfvuil uit Wijkpark Transvaal te weren?

Fatima Faid
Haagse Stadspartij

Uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.