Plan B: nieuwe kans voor Ockenburgh

De Haagse Stadspartij is blij dat wethouder Joris Wijsmuller binnenkort gaat praten met de initiatiefnemers van Plan B voor het landhuis Ockenburgh. De Haagse Stadspartij heeft altijd gepleit voor een kleinschalige ontwikkeling van dit fraaie landgoed. Dit biedt namelijk de beste kansen op het behoud van het historische karakter en het Natura 2000 gebied. Een ander belangrijk punt is dat Plan B draagvlak in Loosduinen heeft.
Plan B omvat een kleinschalig hotel en restaurant in het oorspronkelijke landhuis en een klassieke kruidentuin. Door de toevoeging van een kleine vleugel waarin hotelkamers en een congreszaal komen wordt het binnenhof, dat ooit onderdeel van het historische bouwplan uit maakte, weer in ere hersteld. Plan B voorziet verder in een laagdrempelig cultureel aanbod voor Loosduinen en omgeving. Samen met lokale partijen zoals de scoutinggroep en buurtbewoners uit het aangrenzende Ockenrode willen de initiatiefnemers het landgoed gaan onderhouden. In het chalet aan de oprijlaan komt laagdrempelige horeca.

“Plan B is een uniek initiatief met draagvlak in de omgeving! Ik heb er goede hoop op dat dit plan B straks een A status krijgt!”, aldus raadslid Gerwin van Vulpen.