Laat leegstand niet lonen!

De Haagse Stadspartij komt in actie tegen leegstand met een posteractie. In Den Haag staan -ondanks de druk op de woningmarkt en de vraag naar betaalbare winkel-/werkruimte- heel veel panden lange tijd leeg. De Haagse Stadspartij vindt dat onacceptabel en schandalig.

Tim de Boer: “Vier jaar geleden hadden we ons campagnepand op de begane grond van de Volharding op de hoek van de Grote Markt en de Grote Marktstraat; Eigendom van Accres Real Estate. Toen wij het huurden stond het al lange tijd leeg. En de afgelopen vier jaar? Er is helemaal niks gebeurd en staat nog steeds te huur. Het is op dit moment veel te lucratief om je bezit leeg te laten staan. Elk jaar neemt vastgoed en grond in waarde toe, ook zonder enig onderhoud. Schandalig dat dit straffeloos kan in deze tijden van wooncrisis.”

Zo zijn er ook in het Centrum, Zeeheldenkwartier, Laak, Loosduinen, Scheveningen en andere delen van de stad gebouwen die al jaren leeg staan of stukken grond die braak liggen. De Haagse Stadspartij wil deze leegstand in kaart brengen en zichtbaar maken. Geef aan de partij of Tim de Boer de adressen door van leegstaande panden of haal zelf een sticker bij het campagnepand aan de Gedempte Gracht 9.

Tim de Boer: “Met de sticker geven we de eigenaren een laatste waarschuwing. Doe mee met de stad of stap eruit!”.

Oplossingen

De Haagse Stadspartij wil dat de gemeente Den Haag stopt met het handhaven van het kraakverbod. “Het kraakverbod heeft niets opgeleverd. Integendeel, de leegstand is alleen maar toegenomen en het aantal daklozen is geëxplodeerd. Kraken is het enige middel dat direct bijdraagt aan vermindering van de wooncrisis en is een effectieve stok achter de deur om eigenaren te dwingen om hun bezit te gebruiken of te verhuren”.

Daarnaast wil de Haagse Stadspartij een gemeentelijk fonds dat bewoners van de wijken steunt bij het opkopen van verwaarloosde panden, de zogenaamde “rotte kiezen”. Ook wil de partij een leegstandsverordening. En als uiterste middel – bij niet meewerkende eigenaren- zou de gemeente moeten onteigenen. “Laat leegstand niet lonen!”

Ook een pand melden? Neem contact op met Tim de Boer via tim@haagsestadspartij.nl