Laat het zoemen met bloemen, zaaiactie 30 April

Vlinders en bijen hebben het lastig in Nederland. Dicht betegelde tuinen, pesticiden, niet aaneen sluitende natuurgebieden en te weinig diversiteit aan planten en bloemen zorgen voor een te hoge bijensterfte. Ook vlinders hebben het zwaar en veel soorten zijn al verdwenen uit Nederland. Voor vlinder en bij geld dat een goede leefomgeving met een grote variëteit aan bloemen en planten van levensbelang is.

Om bij te dragen aan een betere leefomgeving voor deze onmisbare insecten, delen wij gratis zakjes eenjarig biologisch bloemenzaad voor bijen en vlinders uit . Dit bloemenmengsel levert een mooie bijdrage aan de stuifmeelbehoefte die veel insecten, waaronder honingbijen, hebben.

Weet jij een plek bij jou in de buurt waar het best wat groener kan ? Waar bloemen dat saaie stukje grond om kunnen toveren tot bijen en vlinder paradijs ?
Laat het ons weten en wie weet wordt dat 1 van de plekken waar de Haagse Stadspartij zaterdag 30 April een bij en vlinder vriendelijke bloemenmix komt zaaien !

Of kom om 15.00 uur naar het Spuiplein om mee te gaan zaaien of gewoon een zakje bloemenzaad te halen.

Heb je geen ruimte in eigen tuin? Dan kun je vast iemand gelukkig maken met deze bloemenzaadjes, of misschien is er een mooi braakliggend stukje grond dichtbij waar het een mooie bestemming krijgt.

Het gaat om het biologische Tubinger bloemenmengsel van Bolster zaden;
Het eenjarige Tübingermengsel is een beproefd bijen- en vlindermengsel, geschikt voor tuin of akkerrand. Dit bijenmengsel bestaat uit zaden van uitheemse planten en cultuurplanten: Phacelia, boekweit, gele mosterd, koriander, juffertje in het groen, goudsbloem, korenbloem, malva, komkommerkruid, dille, serradella, incarnaatklaver, cosmea en zonnebloem.

Zaaien: rechtstreeks zaaien van april tot in juni.

Om bij de bloemenmengsels teleurstelling te voorkomen, is het erg belangrijk dat de grond goed voorbereid wordt. Zorg dat het terrein vlak, oppervlakkig bewerkt en onkruidvrij is. Een bloemenmengsel kan niet door een reeds begroeide rand of grasveld gezaaid worden, omdat dat een slechte opkomst geeft; gras en onkruiden zijn immers erg competitief. Zaai het bloemenmengsel oppervlakkig breedwerpig of ondiep op rijtjes in. Wanneer op rijtjes gezaaid wordt, is het gemakkelijker om er af en toe nog wat in te schoffelen en ook op rijtjes staat zo’n mengsel heel mooi. Een ander voordeel van op rijtjes zaaien is dat alle planten genoeg licht krijgen en minder met elkaar in competitie zijn. Optimaal is het wanneer na het zaaien de grond nog even aangedrukt wordt, zodat de zaden goed contact maken met de aarde. Daarna water geven of wachten op een bui.