Haagse Stadspartij: “Onderzoek of bomen Toussaintkade verplant kunnen worden”

De Haagse Stadspartij vindt het teleurstellend dat de onderzoeken naar behoud van de bomen langs de Toussaintkade uiteindelijk niets opgeleverd hebben. Amsterdamse ingenieurs zijn diep in de techniek gedoken, er zijn zelfs verbetervarianten opgesteld van Varianten A en B die eerder door de ingenieurs van de gemeente Rotterdam waren voorgesteld. De ingenieurs vonden de conditie van de oude kademuren dermate slecht dat besloten is om onmiddellijk de geparkeerde auto’s van de kademuren te weren.

Gerwin van Vulpen, raadslid van de Haagse Stadspartij: “De conclusies van het dikke rapport zijn hard maar duidelijk: Er zijn geen goede mogelijkheden om bij vervanging van de kademuren de bomen te behouden.” Op verzoek van de Haagse Stadspartij gaat de wethouder nog wel onderzoeken of een aantal gezonde en behoudenswaardige lindes een andere plek in de Zeeheldenbuurt kan krijgen.

1 Response
  1. Hans Vogelsang

    Waarom niet een plek in de nabij gelegen Paleistuin inrichten als een soort “orangerie”, waar de oude linden tijdelijk geplant kunnen worden. Na afloop van de werkzaamheden aan de kademuren kunnen ze dan herplant worden. Misschien de moeite waard om de mogelijkheden hierover te onderzoeken.