Door een motie van de Haagse Stadspartij, ingediend met steun van SP, PvdA, en Groep deMos, komen er eindelijk openbare toiletten in Den Haag.

 

Al jaren dient de Haagse Stadspartij bij elke begroting een motie in om te zorgen dat ook vrouwen en gehandicapten bij hoge nood naar een toilet kunnen. En dat zonder eerst een café of restaurant op te moeten zoeken om verplicht een kopje koffie te drinken voordat men van de wc gebruik kan maken. Eerder al deed het college de toezegging dat er twee openbare toiletten gerealiseerd zouden worden. Maar deze kwamen er nooit. Tijdens de laatste begrotingsbehandeling werd onze motie voor openbare toiletten door bijna geheel de raad omarmd. Wij zullen de ontwikkelingen scherp in de gaten houden, want nu moeten ze er echt komen, geen gezeik!

Reacties:

1. Op 2012-12-06 09:28:51 schreef Menno:

ach ja, een simpel wc-tje is nou eenmaal niet zo prestigieus als zoiets als het spuiforum, en aangezien onze wethouders ambitieuze ondernemers zijn is voor hun de keuze snel gemaakt.

dit krijg je ervan als je zakenmannen laat regeren

2. Op 2013-02-05 19:30:11 schreef Sjan Verrips:

Nou, dat hebben we afgelopen vrijdagavond gezien, de toiletten. In het midden van zo’n beetje elk plein in Den Haag staan nu pontificaal van die piszuilen. Niet voor vrouwen en gehandicapten trouwens. Alleen voor echte mannen en zeer ontsierend. Kunnen die dingen nou niet wat minder in het zicht staan.