Haagse Stadspartij zoekt kandidaten raadsverkiezingen 2018

Op woensdag 21 maart 2018 is het zover. Dan vinden de volgende verkiezingen plaats voor deelname in de gemeenteraad van Den Haag. Ook deze keer doet de Haagse Stadspartij mee! In deze brief geven we aan hoe jij je verkiesbaar kan stellen, welke kandidaten we zoeken en hoe onze kieslijst wordt gevormd.

Jullie kennen de Haagse Stadspartij als een levendige partij met leden die zich met verve inzetten voor een groen, creatief en sociaal Den Haag. Dé partij die burgers van de stad meer invloed geeft en de belangen van deze burger centraal zet. Daarnaast zijn wij een stabiele partij die al veel heeft betekend voor Den Haag. Bij de vorige verkiezingen gingen we daarbij van 2 naar 5 zetels en traden we toe tot het college. Om van betekenis te blijven voor onze stad willen we deze lijn voortzetten en hebben we jullie nodig.

Ben jij de enthousiaste stemmentrekker die een gezicht is van de Haagse Stadspartij (en een warm hart toedraagt natuurlijk)? En heb je mogelijk ook bestuurlijke ambities om de Haagse Stadspartij als raadslid te vertegenwoordigen? Meld je dan aan voor de kieslijst! De eerste tien plaatsen van de kieslijst zijn voor potentiële raadsleden en de andere plaatsen om louter stemmen te trekken. Daarbij is de eerste plaats voor Joris Wijsmuller, die door de leden van de Haagse Stadspartij op 27 juni opnieuw tot lijsttrekker is verkozen.

Heb je belangstelling? Geef je dan voor 28 augustus -met een korte toelichting- op bij één van de leden van de bestuurscommissie Kieslijst. De commissie zal bij aanmelding persoonlijke gesprekken voeren en na een zorgvuldige weging een voorlopige lijstvolgorde voorleggen in de Algemene Ledenvergadering van september. In november bepalen de leden -na voordracht van de potentiële raadsleden- de definitieve kieslijst die wordt aangemeld bij de gemeente. Hierbij bestaat ook de mogelijkheid om schriftelijk te reageren op de voorgestelde lijstvolgorde, zodat dit kan worden meegenomen bij de stemming.

Reageren naar hiekvandriel@gmail.com.  We zien er naar uit!

Met vriendelijke groet

De commissie Kieslijst:

Hiek van Driel, Miguel Sloendregt, Hubert Jehee, Nic Timmerman en Astrid Zoutenbier