De Haagse Stadspartij stond zaterdag 15 augustus op het Fietsbelfestival

Op zaterdag 15 augustus 2015 organiseerde de gemeente Den Haag op het Plein het allereerste gratis Fietsbelfestival. Het doel van het festival was om bezoekers op een leuke manier bewust te maken van de voordelen en het gemak van de fiets.

Het Plein was van 11.00 tot 17.00 uur omgetoverd tot een waar fietswalhalla. Zo konden bezoekers bijvoorbeeld meedoen met een BMX workshop of kijken naar een BMX demonstratie, hun stalen ros opknappen bij ‘Pimp je Fiets’, een bandenplak workshop volgen, genieten van de bakfiets DJ of mee op ontdekkingstocht tijdens één van de speciaal aangeboden fietstours door Den Haag.

Ook de Haagse Stadspartij was natuurlijk aanwezig op het Fietsbelfestival. De Haagse Stadspartij zet zich al jaren in voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in Den Haag en fietsen is niet alleen snel en gezond maar levert ook een belangrijke bijdrage aan de schone lucht in de stad. Ons raadslid Gerwin van Vulpen deelde op het Fietsbelfestival, samen met bestuurslid Annemieke Jansen, originele Haagse Stadspartij fietsbellen uit aan mensen die een leuk idee hebben om het fietsen in de stad te stimuleren. Gerwin van Vulpen: “Een aantrekkelijk fietsbeleid begint met luisteren naar de wensen van fietser en ik ben dan ook erg benieuwd welke goede ideeën fietsers zelf hebben om het fietsklimaat in Den Haag te verbeteren!”

fietsbel