Haagse Stadspartij maakt zorgvuldig groenbeheer mogelijk

De Haagse Stadspartij heeft, tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad, donderdag een motie ingediend waarin gevraagd wordt om meer geld vrij te maken voor het onderhoud van het groen. Het geld hier voor moet gevonden worden in de voorjaarsnota 2016 en begroting 2017. Deze motie werd met grote steun van de raad aangenomen en leidt hopelijk tot deskundig periodiek onderhoud van het groen in de stad. Op dit moment is het beschikbare budget voor groenonderhoud jaarlijks 18,9 miljoen terwijl het benodigd budget om groen op een zorgvuldige manier te beheren jaarlijks 24,7 miljoen bedraagt. Door het gebrek aan geld voor zorgvuldig onderhoud wordt nu vaak gekozen voor onderhoudsarm groen en kunnen karakteristieke bomen soms niet behouden blijven. De Haagse Stadspartij vindt dat bomen en groen een belangrijke bijdrage leveren aan het groene karakter en de luchtkwaliteit van de stad. Het groene karakter maakt Den haag aantrekkelijk om in te wonen, werken en recreëren. “Het is van wezenlijk belang dat er extra geld komt voor onderhoud en snoei van bomen” zegt Gerwin van Vulpen raadslid van de Haagse Stadspartij. ”Op deze manier kunnen we karakteristieke bomen voor de stad behouden.”

4 Responses
 1. D h grooss van waning

  Gemeente zorgt zelf voor extra kosten!! Loop door het bos en de stad. De lastste 5 jaar zijn er verkeerde beslissingen genomen . Zoals struik roof oftewel dunnen en open plekken maken. Resultaat brandnetels en bramen (die je nooit meer kwijt raskt)
  Plotseling moesten er langs de paden 2 m vrij van struiken zijn (wilde publiek…. Welk publiek?) ook hier weer beandnetels etc. Nu moet er wel 6 x per jaar gemasid worden door mannetjes met bermmaaiers. Waar de sneeuwbes met klimop ondergroei is blijven staan . Geen brandnetels en bramen. Asfaltpaden die kleine gaten hebben/hadden wirden door de ronddraaiende staalborstels van de schoonmaakmachines steeds groter gemaakt! Op tijd gaatjes vullen zou helpen
  Groenbeheerders gebruiken veel te zware machines. Gevolg zijkanten van paden zakken in. Vooral duudelijk merkbaar op hoger liggende paden zoals langs scheveningse weg en langs het water!
  Vuilnisbakken worden geleegd volgens een agenda… Zo werkt de natuur niet! Met rot weer komen er geen mensen dus geen volle vuilnisbakken dus kunnen de schoonmakers wat anders doen. Daarentegen met een paar mooie dagen zijn plekken zoals bij de waterpartij vol met mensen die bbqen vuilnisbakken overvol, alles staat er naast en wasit vervolgens de struiken en het water in. Dan zouden de vuilnisbakken elke dag geleegd moeten worden…. Maar nee staat niet op de agenda
  Scheveningse bos is een historisch “ruig duinbos” dat is juist zo uniek aan den haag/scheveningen!!!
  De expats vinden dit nu juist zo bijzonder! Geen central park of vondelpark. Met 6 m betonnen paden voor joggers…. Rust en koelte in de zomer; geen verstening!!! Geen droogverbrand gras zoals je op de open plekken in de stad deze zomer kon zien!
  Bestuurder van stadsdeel zuid adam zegt dat onderhoud van een “keurig park een dure grap is!!” Structureel tekort van het Vondelpark oplopend tot 2.6 miljoen per jaar!!!!!
  Als er geen geld is voor nieuwe beplanting. Blijf dan met je tengels van het oude af!!!!!!
  Ga op dienstreis naar drente of zeeland ipv grote metropolen met parken (expats haten deze; wij ook) daar zie je dat het onderhoud van de struiken langs paden wordt gedaan door tractoren met vertikale messen… Je rijdt het pad langs en voila het ziet er netjes uit en mens en dier gelukkig!!!!

  1. allard

   allard

   ik begrijp de laatste allinea niet helemaal..
   is dit nou positief of negatief bedoeld
   persoonlijk houd ik niet zo van tractoren met vertikale messen
   verder ben ik blij met de reactie van de HSP op het van
   bosjes naar parkenplan.
   ik wil nl meer groen voor mijn belastingpoen en vooral niet minder

   met vriendelijke groet

   allard halberstadt

  2. allard

   allard

   ik begrijp de laatste allinea niet helemaal;
   zijn tractoren met vertikale messen wel of niet voor
   mens en dier?
   verder ben ik blij met de mening van de HSP
   betreffende het onzalige parkenplan
   ik wil meer groen voor mijn belastingpoen en vooral niet minder

   met vriendelijke groet

   allard halberstadt

   ik begrijp de laatste allinea niet helemaal..
   is dit nou positief of negatief bedoeld
   persoonlijk houd ik niet zo van tractoren met vertikale messen
   verder ben ik blij met de reactie van de HSP op het van
   bosjes naar parkenplan.
   ik wil nl meer groen voor mijn belastingpoen en vooral niet minder

   met vriendelijke groet

   allard halberstadt

 2. allard

  beetje lastig om te reageren met diecatcha code
  ik kreeg een foutmelding, mijn antwoord weg en ineens
  was mijn antwoord weer terug
  vreemd