Haagse Stadspartij blij met 350 extra kortparkeerplekken en fietsmetro Grote Marktstraat

Eerst voldoende kortparkeerplekken regelen en dan pas fietsen verwijderen”, riep raadslid Gerwin van Vulpen over het plan van het college om per 3 oktober as. te gaan handhaven. Het college is met die eis van de Haagse Stadspartij aan de slag gegaan en we zijn blij dat er voor maandag 3 oktober nog 350 kortparkeerplekken rond de Grote Marktstraat bij komen. Gerwin van Vulpen: “Het college heeft in het fietsparkeerbeleid eindelijk een onderscheid gemaakt tussen kort en lang parkeerplekken. Het is een goed begin! Maar we moeten opletten dat langparkeerders ’s morgens vroeg niet alle kortparkeerplekken gaan bezetten.”

De Haagse Stadspartij is ook blij met de toezegging die wethouder Revis deed in de raadsvergadering van 29 september. “Als blijkt dat er onvoldoende kortparkeerplekken zijn heeft de wethouder toegezegd dat hij zal ingrijpen.”

Foutgeparkeerde fietsen krijgen een label met daarop de datum, het tijdstip en de constatering dat er niet volgens de regels is geparkeerd. Na 30 minuten kan de fiets worden weggehaald. Mensen krijgen zo toch nog dertig minuten voor een snelle boodschap.

In en rond de Grote Marktstraat blijven daarnaast zo’n 1.000 stallingsplekken beschikbaar op straatniveau en nog zo’n 3.500 plekken bij bewaakte stallingen. Ook gaat het college intensief handhaven op weesfietsen.

Verder is de Haagse Stadspartij blij dat er alleen tijdens winkeltijden gehandhaafd gaat worden. “Bezoekers van de horeca hoeven zich gelukkig geen zorgen te maken dat hun fiets weggehaald wordt na een gezellig bezoek aan de kroeg,” aldus van Vulpen.

Een motie van D66, PvdA en de Haagse Stadspartij om te kijken of het fietsverkeer door de tunnel onder de Grote Marktstraat geleid kan worden ipv bovengronds, werd aangenomen. Gerwin van Vulpen: “Het zou fantastisch zijn als de gevaarlijke fietsroute door de Grote Marktstraat straks niet meer bestaat en we de eerste fietsmetro ter wereld gaan realiseren.”

Zie ook: Niet handhaven maar faciliteren