Haags Stadscafé: Over toekomst Zuiderstrandtheater

​De Haagse Stadspartij heeft de discussie geopend over de toekomst van het Zuiderstrandtheater. Het tijdelijke theater in de Scheveningse Haven is zo’n groot succes dat het zonde zou zijn om het na een paar jaar weer te slopen. Over de toekomst van het Zuiderstrandtheater organiseert de Haagse Stadspartij op dinsdag 3 oktober een Haags Stadscafé in het Zuiderstrandtheater (Houtrustweg 505, Den Haag). De bijeenkomst is van 16.00 tot 17.30 uur, na afloop is de bar open. Onder leiding van gespreksleider Ernst Detering komen o.a. Thijs Mauve (architect van het Zuiderstrandtheater), Wilma Sekrève en Rick Schoonbeek van Kwekers in de Kunst aan het woord. In de pauze wordt er live gezongen door een aantal spelers uit de community art musical Harde Handen. Na de pauze is er een panelgesprek.

Iedereen die interesse heeft in de toekomst van het Zuiderstrandtheater is van harte welkom!

Waar hebben we het over?
Voor de Scheveningers heeft het Zuiderstrandtheater haar waarde al lang bewezen. Toch houdt het stadsbestuur vast aan de sloop van het theater in 2020. Graag gaan we met de aanwezigen in gesprek over de mogelijkheden op deze locatie. Moet het theater worden gesloopt voor een nieuw bedrijventerrein? Willen we meer woningen? Of Horeca? Willen we het Zuiderstrandtheater behouden? Of is een combinatie van verschillende functies mogelijk?

Er tekenen zich drie scenario’s af
1. Slopen Zuiderstrandtheater voor haven gebonden industrie
2. Behoud Zuiderstrandtheater en ruimte voor woningbouw
3. Behoud Zuiderstrandtheater met exploitatiemodel voor innovatieve activiteiten zoals Zeewierboerderij, restaurant, zaal voor verhuur, bezoekerscentrum, integratie met natuur, educatieve activiteiten etc.

Om de middag goed te kunnen organiseren horen wij graag voor 1 oktober of je dinsdag 3 oktober aanwezig bent. Stuur een e-mail met je naam, eventueel namens welke organisatie je komt en met hoeveel personen naar haagsstadscafe@haagsestadspartij.nl o.v.v. ‘Toekomst Zuiderstrandtheater’.

Eigen Kracht
De Haagse Stadspartij staat voor Haagse Kracht, in dit geval voor Scheveningse Kracht. Scheveningers moeten nadrukkelijk worden betrokken bij de plannenmakerij. Als het om je eigen wijk gaat, weet je zelf het beste wat er goed gaat en wat er beter kan.

2 Responses
  1. Thea Neumann-Jansen

    Ik woon aan de tweede haven en ga regelmatig naar het Zuiderstrand theater.
    We willen graag dat dit theater hier blijft !
    Th. Neumann-Jansen.