Fietschaos op en rond Grote Markt houdt aan

 

Fietschaos levert gevaarlijke situaties op!

 De Grote Marktstraat moet de uitstraling van een balzaal krijgen en daarvoor moeten alle kiosken en geparkeerde fietsen van de wethouder verdwijnen. Daarom zijn ook alle fietsnietjes uit het centrum verwijderd.

Speciaal aangestelde handhavers sturen fietsers al een half jaar naar de zijstraten om daar hun fiets te stallen.

Het Haagse Fietsparkeerbeleid maakt echter geen duidelijk onderscheid maakt tussen lang- en kortparkeren.

Er worden rond de Grote Markt wel 2500 fietsparkeerplaatsen aangelegd in (ondergrondse) fietsparkings. Die zijn vooral geschikt voor lang parkeren als men de hele dag de stad in gaat.

Fietsers die even snel een boodschapje willen doen zijn vooralop zoek naar een beugel in de buurt van de winkel waar zij hun fiets aan vast kunnen zetten. Deze kortparkeerders worden nu naar de zijstraten verwezen waar een schreeuwend te kort is aan goede kortparkeerplekken.

Daardoor heeft de chaos van geparkeerde fietsen zich verplaatst naar de aanlooproutes van het winkelgebied. Dagelijks is te zien dat de Voldersgracht tussen de Hema en de C&A afgeladen staat met kriskras geparkeerde en omgevallenfietsen terwijl de Biesieklette achter de Hema half leeg is.

“Dit handhavingsbeleid kost meer dan een ton op jaarbasis en het werkt totaal niet!” vindt Gerwin van Vulpen van de Haagse Stadspartij,”Weggegooid geld! Er ontstaan bovendien gevaarlijke situaties doordat hulpdiensten in geval van nood er niet meer door kunnen.” “Ik vraag de wethouder al een half jaar om de fietsnietjes terug te plaatsen. Het voorkomt dat fietsen omwaaien en brengt structuur in de chaos. Bovendien doe je de fietsers er een enorm plezier mee!”

———————————————————————————————————————————–