Elly stopt, Sanne komt

Raadslid Elly Burgering van de Haagse Stadspartij heeft vandaag aan burgemeester Van Aartsen laten weten dat zij stopt met het raadswerk. De fractie van de Haagse Stadspartij vindt het erg jammer maar heeft veel begrip voor haar besluit. In haar brief aan de burgemeester schrijft zij:

“Ik heb het steeds bijzonder eervol gevonden, heb er veel van geleerd, maar de belasting ervan, met een drukke baan er naast, mijn privéleven en misschien ook wel mijn leeftijd, maakten dat het mij steeds zwaarder ging vallen. Na lang wikken en wegen ben ik er van overtuigd geraakt dat ik deze beslissing moet nemen.”

Fractievoorzitter Peter Bos: “Elly Burgering is een geweldig raadslid die met hart en ziel vanuit de praktijk invulling heeft gegeven aan het raadslidmaatschap en het sociale gezicht van de Haagse Stadspartij mede vorm heeft gegeven op de portefeuilles zorg, jeugd en maatschappelijke opvang. Erg jammer dat ze stopt, maar we begrijpen haar afweging volledig.” Elly Burgering zal in de raadsvergadering van 21 januari worden opgevolgd door Sanne van der Gaag, de eerstvolgende op de kandidatenlijst van de Haagse Stadspartij en momenteel beleidsmedewerker voor de fractie van de Haagse Stadspartij.