Particuliere huiseigenaren, woningcorporaties en energie-collectieven in de stad zijn op zoek naar vierkante meters om met zonnepanelen energie op te wekken. Wat raadslid Gerwin van Vulpen van de Haagse Stadspartij betreft wordt alles uit de kast getrokken om de woonlasten omlaag te brengen voor mensen met een laag inkomen.

 

Tijdens de discussie in de gemeenteraad afgelopen donderdag over de prestatieafspraken met de woningcorporaties, diende hij een motie in waarin de woningcorporaties gevraagd wordt hun beschikbare daken te verhuren aan derden voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit als huurders geen gebruik willen maken van de aangeboden mogelijkheid van zonnepanelen op het dak.

 

Raadslid van Vulpen: “Steeds meer mensen in de stad komen in problemen door de almaar stijgende huren. En doordat corporaties nog onvoldoende in duurzaamheid investeren is ook nog eens de energienota onnodig hoog. Met de opbrengst van de verhuur van hun daken kunnen de corporaties de huurwoningen weer verduurzamen. Dat betekent lage woonlasten en milieuwinst; twee vliegen in één klap!”.