Dankzij Haagse Stadspartij terugkeergarantie voor bewoners gerenoveerde huurwoning

Donderdag 6 juli is tijdens de raadsvergadering de motie ‘Terugkeergarantie’ van de Haagse Stadspartij met ruime meerderheid aangenomen. In de motie wordt het college gevraagd om te onderzoeken om in het Sociaalplan ook huurders met een minimuminkomen garanties te bieden dat ze na renovatie terug kunnen keren in het vernieuwde wooncomplex.

Gerwin van Vulpen: ‘Het voelt onrechtvaardig dat je als trouwe huurder na 40 jaar te horen krijgt, dat je inkomen te laag is om na renovatie weer in je eigen huis terug te kunnen keren!

Nu is het zo dat huurders met lage inkomens na herstructurering of renovatie vaak niet terug kunnen keren naar hun hun oude woning omdat de huurprijs na renovatie boven de 1e of 2e aftoppingsgrens ligt. Dit probleem is nu heel actueel voor veel bewoners van Hoog Lindoduin aan de Westduinweg op Scheveningen. Tevens hebben trouwe huurders nu grote moeite om hun huurcontract op te zeggen als ze niet weten waar ze aan toe zijn. Terwijl het Sociaalplan juist bedoeld is om de terugkeergarantie voor huurders te regelen.