De Haagse Stadspartij is op zoek naar een beleidsmedewerker.

Beleidsmedewerker (x/m/v) 24-28 uur p/w

Een beleidsmedewerker adviseert de drie HSP-raadsleden bij de inhoudelijke standpuntbepaling en de profilering van de fractie. De nadruk zal liggen op de beleidsterreinen Zorg, Sociale Zaken en Wonen.

De Haagse Stadspartij is een progressieve lokale politieke partij die durft en doet met politiek van onderop: niet de partijbelangen maar de stad centraal.

Het takenpakket is gevarieerd. Je bereidt debatten voor en volgt politieke ontwikkelingen op de voet. Je weet wat er in media, stad en samenleving speelt op jouw beleidsterreinen en kunt indien nodig, in overleg met de raadsleden snel politieke actie ondernemen. Uit de veelheid aan informatie kom je tot heldere analyses en je hebt een sterk ontwikkelde politieke antenne. Omdat je veel zult schrijven (debatvoorbereidingen, notities, opiniestukken, moties, schriftelijke vragen) verwachten we een goede en vlotte taalvaardigheid. Je vindt het leuk om activiteiten buiten het stadhuis te coördineren, zoals het opzetten van stadsgesprekken, acties, onderzoek, etc. Je onderhoudt een netwerk van contacten en bent in staat om werkbezoeken te organiseren. Daarnaast voel je je betrokken bij de activiteiten en standpunten van de HSP.

Je hebt bij voorkeur het werk- en denkniveau behorend bij HBO +. Daarnaast heb je relevante werkervaring, politieke ervaring en/of ervaring in een maatschappelijke organisatie. Je bent communicatief en in staat om zelfstandig en pro-actief te werken, met een open en dienstbare opstelling. Je bezit flexibiliteit ook in werktijden en bent steeds alert op de actualiteit, ook buiten werktijden.

Wij bieden je een parttime baan in het lokale politieke hart van Den Haag. Een vaste werkplek in het stadhuis met de noodzakelijke faciliteiten, leuke collega’s en prima arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling. Het gaat om een aanstelling voor een jaar met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Beloning vindt plaats volgens het salarissysteem van de gemeenteambtenaren op basis van opleiding en ervaring. Werkdagen nader overeen te komen.

Vragen? Neem dan contact op met Nic Timmerman, hsp@denhaag.nl of 06-33758379.

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je CV en motivatiebrief naar hsp@denhaag.nl ter attentie van Nic Timmerman. In verband met het herfstreces is de sluitingsdatum verlengd naar 2 november.