Andy blijft lastpakken in de gaten houden

2 Feb 2011. De burgemeester had het in december al toegezegd op vragen van de Haagse Stadspartij. En ruim een maand later is het ook echt geregeld: Andy blijft als speeltuinbeheerder en spil voor de veiligheid voor de Schilderswijk behouden!

 

Andy blijft lastpakken in de gaten houden

ALGEMEEN DAGBLAD – 1 februari 2011

DEN HAAG Andy Ploeg kent iedereen in de wijk. Hij weet wie achter welke voordeur woont. En is er een signalement van een zich misdragende jongere, dan bestaat er een dikke kans dat Andy hem zó aanwijst.

Alleen al zijn aanwezigheid maakt de Schilderswijk hier veiliger, meent buurtbewoner Govert de Groot. Ik werd zelf een keer bedreigd, vertelt hij. Andy heeft me toen geholpen. Zo heb ik hem leren kennen.

Vandaar dat De Groot opgelucht is door de beslissing van de burgemeester. Op voorspraak van Jozias van Aartsen mag Ploeg nog zeker twee jaar lang beheerder van de bewaakte speeltuin Schapenlaan blijven. Ik ben hartstikke blij, zegt Ploeg zelf. Natuurlijk. Al had ik liever gezien dat ik nog meer zekerheid had gekregen.

Andy dreigde na vijftien jaar als gesubsidieerde beheerder te verdwijnen. Maar de buurt kwam in verzet. De politiek werd bewerkt en Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij kreeg gedaan dat de burgemeester persoonlijk voor hem opkwam.

Dat is een prettig gevoel, zegt Ploeg. Ik was ook best ongerust over wat ik allemaal moest achterlaten. Ik heb dit helemaal zelf opgebouwd.

Andy kent alle lastpakken uit de wijk. Nog van toen ze als 4-jarige in de speeltuin kwamen. Hij spreekt ze geregeld en houdt ondertussen ook de kleintjes bezig op de speelplek die in de volksmond zo z n eigen naam heeft gekregen. Eh, Andy s Park, zegt Andy Ploeg verlegen. (Lex de Jonge)

1 Response
  1. Kevin Bilkert

    Ik zie overal op internet fijne berichten over andy verschijnen ookal weet iedereen dat hij er niks mee had
    Toch fijn im tezien hoe hij hierdoor erdacht word
    En ja ik mis hem
    Vriendelijke groet Kevin