22 juni: Manifestatie Tegen Spuiforum

De Haagse bevolking is in grote meerderheid tegen het plan van de gemeente om voor 181 miljoen een nieuw cultuurpaleis te bouwen op het Spuiplein. Terwijl keihard bezuinigd wordt op het sociale en culturele leven in de stad is er wel geld voor het duurste cultuurpaleis ooit. De Philipszaal en het Danstheater staan er net 25 jaar en worden nu al gesloopt. Het Koninklijk Conservatorium laat een leeg gebouw achter waar de stad niets mee kan. De huisvestingskosten van het Spuiforum zijn vele malen hoger dan de huidige lasten. Het Spuiplein wordt volgebouwd en er is straks geen ruimte meer voor evenementen en skaters. De risico’s dat de kosten uit de pan rijzen zijn levensgroot. Het aantal bezoekers moet meer dan verdubbelen om het Spuiforum rendabel te maken. Kortom, een onzalig plan, waar wij als Hagenaars straks de rekening voor gepresenteerd krijgen. De gemeenteraad zal binnenkort een definitief besluit nemen. Laat dus zaterdag je stem horen en kom naar het Spuiplein.

 

12.00-19.00 SPUIPLEIN

Dooievaar+ presenteert op 22 juni 2013 een beter en goedkoper alternatief voor de kolossale vergissing Spuiforum. Het alternatief wordt die middag toegelicht in Theater a/h Spui, en de manifestatie eindigt buiten op het Spuiplein, met vanaf 17 uur skaters, sprekers en muzikanten die samen met het publiek massaal ‘de Spuipijnboogie’ ten gehore zullen brengen!

12.00-16.30 uur Theater aan het Spui

Elk half uur een presentatie in 15 minuten en doorlopende presentatie én tentoonstelling van de ontwerpvoorstellen in de foyer van het Theater aan het Spui.

12.00-16.30 uur Nieuwe Kerk

Openstelling interieur Nieuwe Kerk. Dit hoogtepunt van de vroege Haagse barok dreigt straks overschaduwd te worden door het kolossale, 70 meter hoge Spuiforum.

17.00-19.00 uur Manifestatie Spuiplein

Met koren en muzikanten, die samen met het publiek massaal ‘de Spuipijnboogie’ ten gehore zullen brengen, een demonstratie van skaters, en vele gesproken statements o.l.v spreekstalmeester Jille van der Veen.

Website:
http://www.spuiforum-krankjorum.nl

Reacties:

1. Op 2013-06-20 23:22:45 schreef Eduard Bekker:

Er is een goedkoper, want gesponsord alternatief:
Ontwerp behoeft nauwelijks enige aanpassing, op de kleur het dak na:

http://www.wilgstraat.nl/facebookspul/cultuurforum.jpg

Hier het bijbehorende artikel:
https://haagspraak.wordpress.com/2013/06/20/sponsor-voor-spuiforum-dient-zich-aan/