Waarom gaat Lokaalvredebreuk dicht?

De Haagse Stadspartij is geschrokken van de komende sluiting van Muziekcafé Lokaal Vredebreuk. De sluiting van het legendarische poppodium in de Papestraat zou te maken hebben met brandveiligheidseisen, maar raadslid Peter Bos vindt dat een raar verhaal: ‘Lokaalvredebeuk bestaat al 30 jaar en nooit eerder is er sprake geweest van een onveilige situatie of problemen op het gebied van brandveiligheid. En als er problemen zijn dan moeten die opgelost kunnen worden.’ Het raadslid heeft om opheldering gevraagd bij het gemeentebestuur.

Peter Bos: ‘Lokaalvredebreuk (in de volksmond Lokaal) is een begrip in de stad en het podium is een belangrijk onderdeel van de Haagse popinfrastructuur. We moeten er alles aan doen om dat te behouden.’

Schriftelijke vragen
De Haagse Stadspartij heeft – op basis van artikel 30 van het reglement van orde – de onderstaande schriftelijke vragen gesteld aan het college.
1. Kent u het bericht op Omroep West d.d. 11 december 2017 over de komende sluiting van Muziekcafé Lokaal Vredebreuk?
2. Volgens het nieuwsbericht kan Muziekcafé Lokaal Vredebreuk niet voldoen aan de brandveiligheidseisen. Is het college hiervan op de hoogte? Zo nee, waarom niet?
3. Welke contacten zijn er de afgelopen tijd geweest tussen de gemeente en Muziekcafé Lokaal Vredebreuk met betrekking tot de brandveiligheid of andere zaken?
4. Zijn de mogelijke problemen met betrekking tot Muziekcafé Lokaal Vredebreuk volgens het college oplosbaar? Zo nee, waarom niet?
5. Lokaal Vredebreuk is al 35 jaar een belangrijk, geliefd en onmisbaar podium voor live-muziek in de stad. Volgens de recente Popnota wordt een infrastructuur met podia van verschillende groottes als ideaal gezien. Van kleine, midden-, tot grote podia waar talenten en initiatieven zich verder kunnen ontwikkelen. Is het college bereid om er alles aan te doen om het podium van Lokaal Vredebreuk voor de stad te behouden? Zo nee, waarom niet?

In de pers
Den Haag FM, maandag 22 januari 2018

Uw reactie

Kopieer de cijfers e/o symbolen *^*