Geen vuurwerkshow in stadspark De VerademingNa bezwaren van bewoners om en gebruikers van stadspark De Verademing kwamen wij en de Partij voor de Dieren in actie in de commissie Bestuur. Tijdens een rondvraag bleken ook de meeste partijen het vreemd te vinden dat de jaarlijkse vuurwerkshow zou plaatsvinden in een park met kwetsbare natuur (zoals mussen, vleermuizen, paarden en een vos). Ook stuitte het feit dat er helemaal geen voorzieningen in de buurt zijn voor het opvangen van de verwachte 10.000 bezoekers op grote bezwaren bij de buurt en tot bevreemding in de raad.

Gelukkig bleek tijdens de commissievergadering al dat de burgemeester – alles aanhorende – zeer waarschijnlijk weer naar de Hofvijver zou uitwijken. De bewoners en gebruikers hebben daarop een actie op touw gezet om gezamenlijk een brief naar de burgemeester te sturen. Die is dit weekend door vele mensen ondertekend en verstuurd. Vandaag ( 21/11) bevestigde de Burgemeester in een brief aan de raad dat de vuurwerkshow niet in de Verademing is maar weer gewoon bij de Hofvijver!

Tim de Boer: “Fijn dat de burgemeester luistert naar de bezwaren die door de bewoners en gebruikers van het park zijn aangedragen. We hopen nu op een mooie jaarwisseling”.