Het complot rond de Scheveningse cruisehaven ontmaskert! De Haagse Stadspartij toont in een korte en onthullende documentaire het kiezersbedrog rond de cruiseterminalhaven aan. De première vond plaats op donderdag 11 februari in Muzee, Scheveningen. Starring: Marnix Norder, Marjolein de Jong, Bart de Liefde e.a.

 

Op 3 november 2009 werd de stekker uit de dure onderzoeken naar een cruiseterminalhaven getrokken. Maar de Haagse Stadspartij vreest dat een nieuw college na de verkiezingen de stekker er net zo makkelijk weer in steekt. Met een knipoog naar Peter R. de Vries is de Haagse Stadspartij op onderzoek uitgegaan. En kwam op haar speurtocht voldoende aanwijzingen tegen die het vermoeden bevestigen dat de cruiseterminal na de verkiezingen gewoon weer terugkeert op de Haagse politieke agenda. Kijkt u even mee?

Hoe zat het ook al weer met die stekkertruc?

In de zomer van 2009 stemt, ondanks het ontbreken van draagvlak, een meerderheid
van de raad in met dure haalbaarheidsonderzoeken. Direct daarna laten de
Haagse Stadspartij en Team Behoud Zuiderstrand weten dat ze de cruiseterminal tot inzet van de verkiezingen gaat maken.

“> the return of the cruiseterminal

Op 3 november 2009 wordt plotseling de stekker uit de haalbaarheidsonderzoeken getrokken omdat de VVD besluitvorming over de verkiezingen heen wil tillen.

Maar op 29 november verschijnt in opdracht van DSO een geheime studie naar de ontwikkeling van nieuwe havens waarin de cruiseterminal als optie instaat, en aangegeven wordt dat DSO de cruiseterminalplannen nu in de ijskast zet vanwege ‘gebrek aan draagvlak.

Op 5 november 2009 stemt een overgrote meerderheid van de raad in met het dempen van de 3e haven waardoor elke uitbreiding van havenactiviteit (zeezeil-, visserij-, of cruiseterminalhaven) op het Zuiderstrand moet gaan plaats vinden.

Op 9 december sluit het college met Scheveningen een vispact af waarin een nieuwe buitenhaven opnieuw genoemd wordt.

Op 14 januari 2010 stelt de Haagse Stadspartij in de gemeenteraad dat het college aankoerst op de terugkeer van de cruiseterminal na de verkiezingen. Het tijdelijk intrekken van de cruiseterminalplannen vanwege naderende verkiezingen is een vorm van kiezersbedrog.

Op 3 maart gemeenteraadsverkiezingen. Gaat daarna de stekker er weer in?