Stille Strand stil houden

De Haagse Stadspartij is en blijft tegen strandhuisjes op het Zuiderstrand en in Kijkduin. Het strand is niet te koop. Het strand is van en voor iedereen. Door de plaatsing van commerciële strandhuisjes over een lengte van kilometers kunnen strandliefhebbers niet meer aan de duinvoet zitten en wordt op grote delen van het strand het zicht op de duinen ontnomen.

Bebouwing past wat de Haagse Stadspartij betreft ook niet bij het karakter en de natuurbeleving van het Zuiderstrand, waar rust, duinen en natuur voorop staan. In Den Haag hebben we de keuze tussen een druk strand waar sport, evenementen en commercie voorop staan en een strand waar we van rust en natuurbeleving kunnen genieten. Bovendien grenst het Zuiderstrand ook nog eens aan beschermd Natura 2000 gebied.

De Haagse Stadspartij wil het Stille Strand stil houden en blijft ook de komende vier jaar onverminderd strijden tegen bebouwing van het strand!

Lees meer over onze plannen voor o.a. het Stille Strand in Hoofdstuk 2 van ons VERKIEZINGSPROGRAMMA ‘ALLES VOOR DE STAD’

2 Responses
 1. Jan Willem de Rouw

  Mag ik in alle openheid het niet eens zijn met dit standpunt? Ik heb niet het idee dat over een lengte van kilometers strandliefhebbers niet meer aan de duinvoet kunnen zitten en dat hen op grote delen van het strand het zicht op de duinen wordt ontnomen.

  Het strand is van en voor iedereen; in mijn optiek betekent dat ook dat we zullen moeten delen. En dus niet onze wil aan anderen opleggen. Souplesse is mijn devies,

  1. Angeline

   Dus gaan we het stille strand voor iedereen gelijk maken, zodat écht iedereen op ieder moment van de dag kan gaan en staan waar hij of zij wilt…
   Om het simpele feit dat bezoekers van het stille strand, niet het gehele strandseizoen lang geconfronteerd hoeven te worden met bebouwing tegen de duinvoet aan…
   Strandbezoekers komen en gaan weer weg, nooit meer dan een dagje even genieten.
   Niet voor seizoenbebouwing, die staan maandenlang op een vaste plaats, die gaan niet in de avond weg…
   De nachten, wat gebeurt er dan allemaal, voor het eerst zullen toeristenfamilies op het strand slapen, met het beschermde Westduinpark als hoofdkussen.
   In de ochtenden zijn ze er nog…
   Niemand anders kan er dan meer zijn om in stilte te genieten van wat vroeger ooit stil was, een toevluchtsoord, het is al zo druk in de stad…en zo groot is het stille strand niet, dat lijkt maar zo.