Papaverhof

Stadsgesprek Beschermd Stadsgezicht

Donderdag 22 februari organiseert de Haagse Stadspartij het Stadsgesprek Beschermd Stadsgezicht Bomen-, Bloemen- en Vruchtenbuurt. We beginnen om 20.00 uur in ons prachtige Campagnepand (het Rijksmonument De Volharding) in het hart van de stad, Grote Markt 24 Den Haag. Sprekers zijn Dick Valentijn (Monumentenzorg), Stefan van Tol (Monumentenzorg), Marcel Teunissen (Het Nieuwe Instituut), Miel Karthaus (Architect) en Gerwin van Vulpen (raadslid en #5 op kieslijst Haagse Stadspartij).

Dit jaar bestaat de architectuurstroming de Nieuwe Haagse School 100 jaar. Met haar strakke en sobere lijnvoering vormde deze stroming de opmaat naar moderne architectuur. In de Bomen-, Bloemen- en Vruchtenbuurt staan een aantal fraaie voorbeelden, waarvan alleen de Papaverhof van Wils als Unesco-monument goed beschermd is. De Haagse Stadspartij ziet graag dat we ons culturele erfgoed beter gaan beschermen.

Vanuit Monumentenzorg komen Dick Valentijn en Stefan van Tol uitleggen wat er nodig is om als buurt in aanmerking te komen voor een beschermd stadsgezicht. Is beschermd stadsgezicht wel voldoende? Wat betekent dit voor huiseigenaren? Welke ervaringen zijn er in andere wijken? Daarnaast komt Marcel Teunissen van Het Nieuwe Instituut antwoord geven op de vraag ‘Wat willen we beschermen?’ Hij laat de bezoekers naar aanleiding van deze vraag ook een aantal voorbeelden zien. Architect Miel Karthaus vertelt over de mogelijkheden van alternatieve duurzaamheidstechnieken die het architectonisch karakter van de woningen niet aantasten. Als de gastsprekers aan het woord zijn geweest volgt een korte pauze waarna de bezoekers vragen kunnen stellen aan de gastsprekers.

donderdag 22 februari, aanvang 20.00 uur
Campagnepand Haagse Stadspartij (De Volharding), Grote Markt 24 Den Haag
Aanmelden via info@haagsestadspartij.nl  (toegang gratis)