School Ketelstraat gered van sloop

Als het aan wethouder Joris Wijsmuller van Stadsontwikkeling ligt wordt de voormalige school in de Ketelstraat in het Laakkwartier verkocht aan Coöperatief Eigenwijzer.

(Den Haag FM, 23 september 2014)

Door deze verkoop blijft het in 1924 gebouwde markante schoolgebouw gespaard. “Daarnaast kan Coöperatief Eigenwijzer, dat zich inzet om mensen met een uitkering aan het werk te helpen, haar belangrijke activiteiten voor de wijk continueren”, aldus de wethouder. Eigenwijzer heeft tot het voorjaar 2015 de tijd om op het aanbod van de gemeente in te gaan. De Coöperatie is al enkele jaren huurder van het pand en heeft in de afgelopen periode veel draagvlak in de wijk opgebouwd. Er zijn verschillende initiatieven ontwikkeld door buurtbewoners die een plek hebben gevonden in het gebouw. Deze lopen uiteen van een biologische tuin tot een babymassagecentrum en een oppascentrale voor kinderen in de buurt.

Voorwaarde van een eventuele koop is dat er een plan van aanpak komt om de school gefaseerd op te knappen. “De vroegere plannen om de school te slopen en op deze locatie achttien middeldure woningen te bouwen zijn door de verkoop van het gebouw van de baan”, aldus Wijsmuller.

1 Response
  1. Yolanda

    Dit plan vind ik fantastisch!
    Er wordt al zoveel gesloopt!
    En ik vind het mooi dat oude gebouwen een tweede leven krijgen.

    Yolanda!