Nieuwe impulsen voor het Haagse uitgaansklimaat

De Haagse Stadspartij heeft ingestemd met de nieuwe Horecavisie van de gemeente. Op een aantal punten heeft raadslid Peter Bos de visie samen met andere partijen kunnen aanscherpen. Bos: “Er komt meer aandacht voor dance en live-muziek, er komen ruimere terrastijden en op termijn mogelijk vrijere sluitingstijden in de binnenstad.

Peter Bos: “Den Haag is een internationale stad, met steeds meer studenten, jongeren en toeristen. Ook zijn we een pop- en jazzstad met veel live-muziek en dance. Het is goed dat het uitgaansleven zich verder kan ontwikkelen en de stad wat meer gaat bruisen. Vooral het nachtleven kan wel wat impulsen gebruiken.”

Er komt nu eerst een onderzoek naar vrijere sluitingstijden in de binnenstad, uiteraard in goed overleg met buurtbewoners. Ook zegde het college toe om te kijken naar een regeling voor geluidswerende maatregelen bij muziekcafés en gaat het college kijken hoe de Haagse dancescene gestimuleerd kan worden.

3 Responses
 1. Anoniem (helaas)

  Bij de toekomstvisie horeca 2010-2015 was er tegengestemd door de HSP omdat de bewoners er niet in gekend waren. Nu is er voortbouwend op deze toekomstvisie een horecavisie gekomen. De aandacht bij deze horecavisie ligt op het voorkomen dat de detailhandel en de horeca verliesgevend zijn. Met als doel om het winstgevend te krijgen worden er mengvormen toegestaan binnen de detailhandel. Dus horeca in een supermarkt moet wederom kunnen volgens het plan.

  Deze keer zijn er bij de totstandkoming wederom geen bewoners geraadpleegd, wat nu juist de kritiek was van de HSP bij het vorige plan op het college van B&W.

  Doordat er overal horeca wordt toegestaan en regels worden versoepeld, wordt de prijs van de omliggende huizen lager. De waarde van de detailhandelslocaties wordt hoger.

  Dus heel simpel de bewoners betalen om de horeca/detailhandel in leven te houden.

  Een tip voor huiseigenaren: Claim planschade bij de gemeente (dit is mogelijk voor de wijken waar de bestemmingsplannen recent zijn gewijzigd of nog gewijzigd gaan worden).

  Het gaat tijd worden voor een bewonerspartij in Den Haag, een partij die opkomt voor huiseigenaren.

 2. Anoniem

  Ik woon ook in een straat met veel horeca wat heel gezellig is, maar toen de terras tijden werden verlengd is er met mij als directe bewoner ook nóóit overleg over geweest.. met nog kortere nachten als gevolg. Hierdoor stem ik voor het eerst in m’n leven niet meer op deze bij mij normaal geliefde partij.