Meer kunst op straat

Jong en Lenig, de jongeren afdeling van de Haagse Stadspartij, heeft samen met street-art platform straatexpo.nl actie gevoerd voor meer kunst op straat.
Door in het centrum live op straat een graffitikunstwerk te maken hebben de beide initiatieven een statement gemaakt voor meer levendigheid in de stad, en laten zo zien dat street-art een aanwinst voor het straatbeeld kan zijn.

Steven van Lummel, Haagse Stadspartij: “Het is tijd voor meer levendigheid op straat, Den Haag kan zoveel leuker. De Haagse Stadspartij en Jong en Lenig willen meer cultuur van onderop, street-art is daar een mooi voorbeeld van.”
“Ook loopt er in Den Haag veel street-art talent rond. Daar moet je trots op zijn en dat moet je ondersteunen,” aldus van Lummel.

Jong en Lenig en straat-expo pleiten ook voor meer legale graffiti plaatsen

Marc Kerstens, Straatexpo: “Er zijn een paar legale graffiti-muren waar ook veel gebruik van wordt gemaakt, maar er is behoefte aan meer. Ondertussen verdwijnt een grote legale graffitimuur in Laakkwartier, waar geen serieuze vervanging voor komt.”

Het street-art platform heeft ook veel ervaring met tijdelijke locaties, Marc Kerstens: ”Wij maken veel kunst op bouwschuttingen en op dichtgespijkerde panden. Mensen uit de buurt komen dan echt langs om te zeggen hoe blij ze zijn dat daar iets leuks gebeurt.”

Het gemaakte kunstwerk wordt de komende dagen tentoongesteld bij het campagnepand van de Haagse Stadspartij op de Driehoekjes 7.