Julie Scott

Leve de Volharding!

Elke zondagmiddag tot de verkiezingen organiseert de Haagse Stadspartij een cultureel programma Leve de Volharding in het Campagnepand met live-muziek, film, hapjes, drankjes, gesprekken en meer.

Zondag 18 februari staat Julie Scott centraal in Leve de Volharding. Ze komt met Peek vertellen over haar huidige leven als professional nomade, komt met beeld van de Dune Sessions en ze treedt op met Maaike Peterse met ‘Liedjes om te janken’. Zij spelen samen de meest hartverscheurende liedjes die ooit zijn geschreven, heftig, gekweld en intens. Een ode aan de melancholie, tragische nummers van artiesten zoals David Bowie, Fink en Mark Lanegan, opnieuw bewerkt voor cello, zang en gitaar.

De van oorsprong Schotse zangeres Julie Scott maakte in de jaren ’90 furore met Mizpah, een experimentele folkrockband waarmee ze o.a. met Luka Bloom, The Levellers en 16 horsepower tourde en op festivals als Lowlands en SXSW optrad. Julie Scott staat bekend om haar theatrale, krachtige stem en wordt regelmatig vergeleken met artiesten als Jeff Buckley en PJ Harvey.
Na Mizpah verruilde Julie Arnhem voor Den Haag, richtte de eclectische rockband can-of-be op en schreef samen met soulmate en pianovirtuoos Roeland Drost voor verschillende muziektheatervoorstellingen. Ze reisde een jaar mee als zangeres van DASH!, het jazzensemble van Maarten Ornstein, componeerde samen met Britse Trance legende Solarstone een aantal nummers voor zijn laatste twee albums en werkte samen met een groep van het gerenommeerde Residentie Orkest.
Haar tweede solo album Dearydeary is dan ook heel persoonlijk en laat Julie horen op haar best; ze fluistert, bezweert en betovert, soms enkel door gitaar begeleid, dan weer met cello en hammond, gierende samples en weemoedige koortjes. Haar muziek is filmisch en ontroerend, haar teksten openhartig… sprookjes met ballen.

Inloop 14.30 uur, start programma 15.00 uur.
Tot zondag!